Przejdź do treści

Zdjęcia posiłków

16 maja 2025

Śniadanie – dieta podstawowa

  • Herbata czarna granulowana b/c 250 ml
  • Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi 150 g (BIA)
  • Masło porcjowane 15g (82 %)(BIA)
  • Chleb mieszany pszenno -żytni 60 g (GLU)
  • Bułka pszenna 50g /1 szt. (GLU)
  • Twarożek z koperkiem 60g (BIA)
  • Dżem 50 g (SOJ)
  • Pomidor 80 g
  • Sałata zielona 20g
  • Woda mineralna n/g 0,5 l /1szt
  • Cukier(saszetka) 4g /1 szt

Obiad – dieta podstawowa

  • Zupa szczawiowa z kluseczkami 400 ml (SEL,GLU,JAJ )
  • Ziemniaki gotowane 250g
  • Ryba panierowana 120g (RYB,GLU,JAJ)
  • Bukiet warzyw gotowanych 75g
  • Kompot owocowy 250 ml
  • Surówka z kapusty kiszonej i marchewki 75 g

15 maj 2025

Śniadanie – dieta podstawowa

  • Kakao z mlekiem b/c 250 ml (BIA ,GLU)
  • Owsianka z owocami 150 g (BIA)
  • Masło porcjowane 15g (82 %)(BIA)
  • Chleb mieszany pszenno -żytni 60 g (GLU)
  • Bułka pszenna 50g /1 szt. (GLU)
  • Jajko gotowane 1 szt. kl M (JAJ)
  • Szynka drobiowa 50 g (SOJ)
  • Pomidor 80 g
  • Sałata zielona 20g
  • Woda mineralna n/g 0,5 l /1szt
  • Cukier(saszetka) 4g /1 szt

Obiad – dieta podstawowa

  • Zupa ogórkowa z ziemniakami 400 ml (SEL,GLU,BIA)
  • Risotto z mięsem i warzywami 300g ( w tym 200g ryżu, 100g mięsa wieprzowego i warzyw ) (SEL)
  • Sos pomidorowy 100g (GLU,SEL)
  • Kompot owocowy 250 ml
  • Kalafior gotowany 75g
  • Brokuł gotowany 75g

14 maj 2025

Śniadanie i drugie śniadanie – dieta z ograniczeniem węglowodanów

  • Herbata czarna granulowana b/c 250 ml
  • Masło porcjowane 2 x 15g (82 %)(BIA)
  • Chleb Graham 60 g (GLU) , II ŚNIADANIE – chleb graham 40g (GLU)
  • Bułka graham 50g /1 szt. (GLU)
  • Pasta twarogowa z rzodkiewką 60g (BIA)
  • Szynka drobiowa 50 g (SOJ)
  • Szynka gotowana 20 g (SOJ)
  • Pomidor 80 g
  • Sałata zielona 20g
  • Woda mineralna n/g 0,5 l /1szt

Obiad – dieta podstawowa

  • Zupa krupnik z kaszą jęczmienną 400 ml (SEL,GLU )
  • Ziemniaki gotowane 250g
  • Pałki z kurczaka pieczone ok. 200g
  • Marchewka z groszkiem 75g
  • Kompot owocowy 250 ml
  • Marchewka duszona 75 g

13 maj 2025

Śniadanie – dieta podstawowa

  • Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml
  • Zupa mleczna z kaszą manną 150 ml (BIA)
  • Masło porcjowane 15g (82 %)(BIA)
  • Chleb mieszany pszenno -żytni 60 g (GLU)
  • Bułka pszenna 50g /1 szt. (GLU)
  • Ser żółty 40g (BIA)
  • Polędwica Sopocka 50 g (SOJ)
  • Papryka 80 g
  • Sałata zielona 20g
  • Woda mineralna n/g 0,5 l /1szt
  • Cukier 4g /1 szt.

Obiad – dieta podstawowa

  • Krem z białych warzyw 400 ml (SEL ,BIA,GLU )
  • Ziemniaki gotowane 250g
  • Kotlet mielony smażony 120g (GLU,JAJ )
  • Sos ziołowy 100g (BIA,GLU,SEL)
  • Kompot owocowy 250 ml
  • Buraczki gotowany 75 g
  • Surówka z białej kapusty i marchewki 75g

12 maj 2025

Śniadanie – dieta podstawowa

  • Herbata czarna granulowana b/c 250 ml
  • Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi 150 ml (BIA)
  • Masło porcjowane 15g (82 %)(BIA)
  • Chleb mieszany pszenno -żytni 60 g (GLU)
  • Bułka pszenna 50g /1 szt. (GLU)
  • Jajko kl.M / 1 szt. (JAJ)
  • Szynka wieprzowa 50 g (SOJ)
  • Pomidor 80 g
  • Sałata zielona 20g
  • Woda mineralna n/g 0,5 l /1szt
  • Cukier 4g /1 szt.

Obiad – dieta podstawowa

  • Zupa zalewajka 400 ml (SEL,GLU)
  • Makaron z serem twarogowym 300g (w tym makaron 200g, ser twarogowy 100g ) (GLU, JAJ, BIA)
  • Potrawka drobiowa 150g (GLU,SEL)
  • Kompot owocowy 250 ml
  • Sos owocowy 100 g
  • Surówka z tartej marchewki i jabłka 150g

9 maj 2025

Śniadanie wraz z drugim śniadaniem – dieta łatwostrawna z ograniczeniem węglowodanów

  • Herbata czarna granulowana b/c 250 ml
  • Masło porcjowane 15g /2 szt. (82 %) (BIA)
  • Chleb Graham 90 g (GLU)
  • Bułka graham 50g (GLU )
  • Szynka gotowana 50g (SOJ)
  • Pomidor 80 g
  • Ser żóły 20g (BIA)
  • Sałata 20g
  • Jajko gotowane 1 szt. (JAJ)
  • Woda mineralna n/g 0,5 l /1szt

Obiad – dieta podstawowa

  • Zupa porowa z groszkiem ptysiowym 400 ml (SEL ,BIA,GLU,JAJ )
  • Ziemniaki gotowane 250g
  • Łosoś pieczony 100g (RYB)
  • Sos ziołowy 100g (BIA,GLU,SEL)
  • Kompot owocowy 250 ml
  • Kalafior gotowany 75 g
  • Surówka z kapusty kiszonej i marchewki 75g

8 maj 2025

Śniadanie – dieta łatwostrawna z ograniczeniem węglowodanów

  • Kakao z mlekiem b/c 250 ml (BIA)
  • Masło porcjowane 15g (82 %) (BIA)
  • Chleb Graham 60 g (GLU)
  • Bułka graham 50g (GLU )
  • Pasztet drobiowy 70g (GLU,JAJ)
  • Ogórek kiszony 80 g
  • Serek kanapkowy 50g (BIA)
  • Sałata 20g
  • Woda mineralna n/g 0,5 l /1szt

Obiad – dieta podstawowa

  • Zupa jarzynowa z ziemniakami 400 ml (SEL,GLU,BIA)
  • Ryż 250g
  • Potrawka drobiowa 150g (GLU,SEL)
  • Kompot owocowy 250 ml
  • Brokuł gotowany 75g
  • Marchewka z groszkiem 75g

7 maj 2025

Śniadanie – dieta łatwostrawna z ograniczeniem węglowodanów

  • Herbata czarna granulowana b/c 250 ml
  • Masło porcjowane 15g (82 %) (BIA)
  • Chleb Graham 50 g (GLU)
  • Bułka graham 50g (GLU )
  • Szynka drobiowa 50g (SOJ)
  • Pomidor 80 g
  • Ogórek zielony 80g
  • Pasta twarogowa z rzodkiewką 60g (BIA)
  • Sałata 20g
  • Woda mineralna n/g 0,5 l /1szt

Obiad – dieta podstawowa

  • Zupa pomidorowa z ryżem 400 ml (SEL ,BIA )
  • Ziemniaki gotowane 250g
  • Bitki wieprzowe smażone 100g
  • Kompot owocowy 250 ml
  • Cukinia duszona 75 g
  • Surówka z jarzyn mieszanych 75g

6 maj 2025

Śniadanie – dieta podstawowa

  • Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (BIA ,GLU)
  • Owsianka z owocami 150 g (BIA)
  • Masło porcjowane 15g (82 %)(BIA)
  • Chleb mieszany pszenno -żytni 60 g (GLU)
  • Bułka pszenna 50g /1 szt. (GLU)
  • Ser żółty 40g (BIA)
  • Szynka wieprzowa 50 g (SOJ)
  • Ogórek zielony 80 g
  • Sałata zielona 20g
  • Woda mineralna n/g 0,5 l /1szt

Obiad – dieta podstawowa

  • Zupa krupnik z kaszą jęczmienna 400 ml (SEL ,GLU )
  • Ziemniaki gotowane 250g
  • Pulpet drobiowy gotowany 100g (GLU,JAJ )
  • Sos koperkowy 100 ml (BIA, GLU, SEL)
  • Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
  • Kalafior gotowany 75 g
  • Surówka z białej kapusty i marchewki b/c 75g

5 maj 2025

Śniadanie – dieta łatwostrawna z ograniczeniem węglowodanów

  • Herbata czarna granulowana b/c 250 ml
  • Masło porcjowane 15g (82 %) (MLE)
  • Chleb Graham 50 g (GLU)
  • Bułka graham 50g (GLU )
  • Szynka gotowana 50g (SOJ)
  • Pomidor 80g
  • Twaróg 60g (MLE,BIA)
  • Sałata 20g
  • Woda mineralna n/g 0,5 l /1szt

Obiad – dieta podstawowa

  • Zupa grochówka 400 ml (SEL)
  • Ryż z jabłkiem i cynamonem 300g ( w tym 200g ryż , prażone jabłko z cynamonem 100g)
  • Sos jogurtowy 100g (BIA)
  • Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
  • Surówka tartej marchewki i jabłka 150g