Przejdź do treści

Zdjęcia posiłków

16 czerwca 2025

Śniadanie – dieta podstawowa

  • Kakao na mleku b/c 250 ml
  • Zupa mleczna z płatkami owsianymi 150ml (BIA,GLU)
  • Masło porcjowane 15g (82 %)(BIA)
  • Chleb mieszany pszenno -żytni 60 g (GLU)
  • Bułka pszenna 50g /1 szt. (GLU)
  • Pasztet drobiowy pieczony 50g (GLU ,JAJ)
  • Serek kanapkowy 60 g (BIA)
  • Ogórek kiszony 80g
  • Sałata zielona 20g
  • Cukier(saszetka) 4g /1 szt

Obiad – dieta podstawowa

  • Zupa zalewajka 400 ml (SEL,GLU)
  • Makaron z serem twarogowym 300g (w tym makaron 200g, ser twarogowy 100g ) (GLU, JAJ, BIA)
  • Kompot owocowy 250 ml
  • Sos owocowy 100 g
  • Surówka z tartej marchewki 150g

13 czerwca 2025

Śniadanie – dieta łatwostrawna

  • Herbata czarna granulowana b/c 250ml
  • Cukier (saszetka) 4g 1 szt.
  • Zupa mleczna z pł. kukurydzianymi 150ml (BIA)
  • Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt.
  • Chleb pszenny 60g (GLU)
  • Bułka pszenna 50g (GLU)
  • Masło 15g 1 szt. (BIA)
  • Twarożek 60g (BIA)
  • Polędwica sopocka 50g (SOJ)
  • Pomidor b/s 80g
  • Sałata 20g

Obiad – dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów

  • Zupa jarzynowa z zacierką 400ml (GLU, JAJ, SEL, BIA)
  • Ryba panierowana (miruna) 120g (RYB, GLU, JAJ)
  • Ziemniaki 250g
  • Surówka z kapusty kiszonej i marchewki 150g
  • Kompot owocowy b/c 250ml

12 czerwca 2025

Śniadanie – dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów

  • Kakao z mlekiem b/c 250ml (BIA)
  • Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt.
  • Chleb graham 60g (GLU)
  • Bułka grahamka 50g (GLU)
  • Masło 15g 1 szt. (BIA)
  • Jajko gotowane 1szt. (JAJ)
  • Szynka drobiowa 50g (SOJ)
  • Pomidor 80g
  • Sałata 20g

Obiad – dieta podstawowa

  • Kapuśniak z młodej kapusty 400ml (SEL)
  • Sos mięsno – warzywny 150g (SEL)
  • Kasza jęczmienna 250g (GLU)
  • Bukiet jarzyn gotowanych 150g
  • Kompot owocowy 250ml

11 czerwca 2025

Śniadanie – dieta podstawowa

  • Herbata czarna granulowana b/c 250ml
  • Cukier (saszetka) 4g 1 szt.
  • Zupa mleczna z zacierką 150ml (BIA, GLU, JAJ)
  • Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt.
  • Chleb pszenno-żytni 60g (GLU)
  • Bułka pszenna 50g (GLU)
  • Masło 15g 1 szt. (BIA)
  • Pasta twarogowa z rzodkiewką 60g (BIA)
  • Dżem 50g
  • Pomidor 80g
  • Sałata 20g

Obiad – dieta podstawowa

  • Zupa serowa z grzankami 400ml (BIA, GLU, SEL)
  • Kotlet mielony smażony 120g (GLU, JAJ)
  • Ziemniaki 250g
  • Buraczki gotowane 150g
  • Kompot owocowy b/c 250ml

10 czerwca 2025

Śniadanie – dieta podstawowa

  • Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250ml (BIA, GLU)
  • Cukier (saszetka) 4g 1 szt.
  • Zupa mleczna z pł. kukurydzianymi 150ml (BIA)
  • Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt.
  • Chleb pszenno-żytni 60g (GLU)
  • Bułka pszenna 50g (GLU)
  • Masło 15g 1 szt. (BIA)
  • Serek topiony 50g (BIA)
  • Szynka gotowana 50g (SOJ)
  • Ogórek zielony 80g
  • Sałata 20g

Obiad – dieta podstawowa

  • Zupa grochówka 400ml (SEL)
  • Ryż z jabłkiem i cynamonem 300g (w tym ryż 200g, prażone jabłko z
  • cynamonem 100g)
  • Sos jogurtowy 100g (BIA)
  • Surówka z tartej marchewki 150g
  • Kompot owocowy 250m

9 czerwca 2025

Śniadanie – dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów

  • Herbata czarna granulowana b/c 250ml
  • Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt.
  • Chleb graham 60g (GLU)
  • Bułka grahamka 50g (GLU)
  • Masło 15g 1 szt. (BIA)
  • Szynka wieprzowa 50g (SOJ)
  • Twarożek 60g (BIA)
  • Pomidor 50g

Obiad – dieta podstawowa

  • Zupa koperkowa z ziemniakami 400ml (BIA, GLU, SEL)
  • Łazanki z mięsem i kapustą 300g (w tym 200g makaronu łazanki, 100g mięsa wieprzowego i kapusty) (GLU, JAJ)
  • Brokuł gotowany 150g
  • Kompot owocowy 250ml

6 czerwca 2025

Śniadanie – dieta podstawowa

  • Herbata czarna granulowana b/c 250 ml
  • Zupa mleczna z płatkami owsianymi 150ml (BIA,GLU)
  • Masło porcjowane 15g (82 %)(BIA)
  • Chleb mieszany pszenno -żytni 60 g (GLU)
  • Bułka pszenna 50g /1 szt. (GLU)
  • Polędwica sopocka 50g (SOJ)
  • Pasta twarogowa pomidorowa 60 g (BIA)
  • Ogórek zielony 80g
  • Sałata zielona 20g
  • Cukier(saszetka) 4g /1 szt

Obiad – dieta podstawowa

  • Zupa szczawiowa z kluseczkami 400 ml (SEL,GLU,JAJ )
  • Ryba panierowana 120g (RYB,GLU,JAJ)
  • Kompot owocowy 250 ml
  • Surówka z kapusty kiszonej i marchewki 150 g
  • Ziemniaki gotowane 250g

5 czerwca 2025

Śniadanie – dieta podstawowa

  • Kakao z mlekiem b/c 250 ml (BIA)
  • Zupa mleczna z zacierką 150 ml (BIA,GLU, JAJ)
  • Masło porcjowane 15g (82 %)(BIA)
  • Chleb mieszany pszenno -żytni 60 g (GLU)
  • Bułka pszenna 50g /1 szt. (GLU)
  • Keczup 10g
  • Parówki drobiowe 2 szt. (SOJ)
  • Serek kanapkowy 50 g (BIA)
  • Ogórek kiszony 80g
  • Sałata zielona 20g
  • Woda mineralna n/g 0,5 l /1szt
  • Cukier(saszetka) 4g /1 szt

Obiad – dieta podstawowa

  • Zupa grysikowa 400 ml (SEL,GLU)
  • Risotto z mięsem i warzywami 300g ( w tym 200g ryżu, 100g mięsa wieprzowego i warzyw ) (SEL)
  • Sos pomidorowy 100g (GLU,SEL)
  • Kompot owocowy 250 ml
  • Brokuł gotowany 150 g

4 czerwca 2025

Śniadanie – dieta podstawowa

  • Herbata czarna granulowana b/c 250 ml
  • Kasza manna na mleku z syropem owocowym 150 ml (BIA)
  • Masło porcjowane 15g (82 %)(BIA)
  • Chleb mieszany pszenno -żytni 60 g (GLU)
  • Bułka pszenna 50g /1 szt. (GLU)
  • Dżem 50g
  • Pasta twarogowa z koperkiem 60 g (BIA)
  • Ogórek kiszony 80g
  • Sałata zielona 20g
  • Woda mineralna n/g 0,5 l /1szt
  • Cukier(saszetka) 4g /1 szt

Obiad – dieta podstawowa

  • Zupa pomidorowa z ryżem 400 ml (SEL,BIA,GLU,JAJ )
  • Ziemniaki gotowane 250g
  • Pałeczki z kurczaka pieczony 2 szt.
  • Fasolka szparagowa 150g
  • Kompot owocowy 250 ml

3 czerwca 2025

Śniadanie – dieta podstawowa

  • Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (BIA,GLU)
  • Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi 150 ml (BIA)
  • Masło porcjowane 15g (82 %)(BIA)
  • Chleb mieszany pszenno -żytni 60 g (GLU)
  • Bułka pszenna 50g /1 szt. (GLU)
  • Szynka drobiowa 50g (SOJ)
  • Paprykarz szczeciński 70 g (RYB)
  • Ogórek kiszony 80g
  • Sałata zielona 20g
  • Woda mineralna n/g 0,5 l /1szt
  • Cukier(saszetka) 4g /1 szt

Obiad – dieta podstawowa

  • Zupa zalewajka z ziemniakami 400 ml (SEL,GLU)
  • Makaron z serem twarogowym 300g (w tym makaron 200g, ser twarogowy 100g ) (GLU, JAJ, BIA)
  • Kompot owocowy 250 ml
  • Sos owocowy 100 g
  • Surówka z tartej marchewki i jabłka 150g

2 czerwca 2025

Śniadanie – dieta podstawowa

  • Kakao z mlekiem b/c 250 ml (BIA)
  • Owsianka z owocami 150 ml (BIA,GLU)
  • Masło porcjowane 15g (82 %)(BIA)
  • Chleb mieszany pszenno -żytni 60 g (GLU)
  • Bułka pszenna 50g /1 szt. (GLU)
  • Szynka wieprzowa 50g (SOJ)
  • Serek topiony 50g (BIA )
  • Pomidor 80g
  • Sałata zielona 20g
  • Woda mineralna n/g 0,5 l /1szt
  • Cukier(saszetka) 4g /1 szt

Obiad – dieta podstawowa

  • Zupa ogórkowa z ryżem 400 ml (SEL,BIA ,GLU)
  • Ziemniaki gotowane 250g
  • Pulpet drobiowy gotowany 100g (GLU,JAJ )
  • Kompot owocowy 250 ml
  • Surówka z młodej kapusty 150 g (JAJ, GOR)
  • Sos koperkowy 100 g (SEL,GLU,BIA)