Przejdź do treści

Zdjęcia posiłków

21 luty 2025

Śniadanie – dieta łatwostrawna

  • Kakao z mlekiem b/c 250ml (MLE)
  • Cukier 4g (saszetka) 1szt.
  • Kasza manna z syropem o smaku malinowym 150g (GLU PSZ, MLE)
  • Bułka pszenna długa krojona 50g ( GLU PSZ)
  • Bułka maślana 50g 1szt. (GLU PSZ, JAJ, MLE)
  • Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1szt. (MLE)
  • Twarożek różany + 50g (MLE)
  • Pyzdra schabowa-wędzonka wieprzowa schab wieprzowy wędzony parzony 50g
  • Jabłko 1szt.
  • Roszponka 20g
  • Woda mineralna n/g 0,5l 1szt.

20 luty 2025

Śniadanie – dieta podstawowa

  • Herbata czarna granulowana b/c 250ml
  • Cukier 4g (saszetka) 1szt.
  • Owsianka budyniowa z bananem i jabłkiem z posypką chia 150g (MLE, GLU OW)
  • Chleb mieszany pszenno-żytni 50g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Bułka graham-pszenna 50g 1szt. (GLU PSZ)
  • Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Indyk z pasieki produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony w osłonce niejdalnej 50g
  • Ser żółty 40g (MLE)
  • Pomidor 80g
  • Woda mineralna n/g 0,5l 1szt.
  • Sałata zielona 20g

Obiad – dieta podstawowa

  • Żurek z ziemniakami + 400g (SOJ, MLE, SEL)
  • Fasolka po bretońsku + 300g (GLU PSZ, MLE, SEL)
  • Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250ml
  • Mandarynka 2szt.
  • Bukiet warzyw gotowanych + 75g

19 luty 2025

Śniadanie – dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów

  • Herbata czarna granulowana b/c 250ml
  • Chleb Graham 50g (GLU PSZ)
  • Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1szt. (MLE)
  • Schab Ojca Grzegorza-wędlina wieprzowa wędzona,parzona,z dod.wody,białka wp. 50g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR)
  • Hummus paprykowy + 50g (SEZ)
  • Sałata zielona 20g
  • Woda mineralna n/g 0,5l 1szt.
  • Ogórek kiszony 80g

Obiad – dieta łatwostrawna

  • Zupa pieczarkowa z makaronem + 400g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL)
  • Pulpet z kurczaka + 100g (GLU PSZ, JAJ)
  • Ziemniaki z koperkiem gotowane 200g
  • Marchew gotowana z olejem + 75g
  • Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250ml
  • Sos pietruszkowy + 100g (SOJ, MLE)
  • Szpinak gotowany z olejem + 75g

18 luty 2025

Śniadanie – dieta podstawowa

  • Herbata czarna granulowana b/c 250ml
  • Zacierka na mleku/p 150ml (GLU PSZ, MLE)
  • Chleb mieszany pszenno-żytni 100g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1szt. (MLE)
  • Szynka krucha z pieca wieprzowa, parzona 50g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, może zawierać: JAJ, GOR, S02)
  • Twarożek z koperkiem + 60g (MLE)
  • Pomidor 80g
  • Sałata zielona 20g
  • Woda mineralna n/g 0,5l 1szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 1szt.

Obiad – dieta podstawowa

  • Zupa ogórkowa z ziemniakami + 400g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL)
  • Ryż na sypko 200g
  • Gulasz wołowy + 200g
  • Surówka z białej kapusty z koperkiem b/c + 75g
  • Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250ml
  • Bukiet jarzyn gotowany + 75g (SEL)

17 luty 2025

Śniadanie – dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów

  • Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
  • Chleb Graham 100g (GLU PSZ)
  • Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1szt. (MLE)
  • Szynka Ojca Grzegorza wieprzowa wędzona 50g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR)
  • Ogórek kiszony 80g
  • Twarożek pomidorowy + 60g (MLE)
  • Sałata zielona 20g
  • Woda mineralna n/g 0,5l 1szt.

Obiad – dieta podstawowa

  • Zupa dyniowa z ziemniakami + 400g (SOJ, MLE, SEL)
  • Makaron pełnoziarnisty 200g (GLU PSZ)
  • Gulasz z ciecierzycą, pieczarkami, papryką i cukinią + 150g (GLU PSZ, SEL)
  • Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250ml
  • Surówka z selera i jabłka b/c + 75 g (SEL)

14 luty 2025

Śniadanie – dieta łatwostrawna z ograniczeniem węglowodanów

  • Herbata czarna granulowana b/c 250 ml
  • Masło porcjowane 15g (82 %) (MLE)
  • Chleb Graham 100 g (GLU,PSZ)
  • Mandarynka 1 szt.
  • Szynka wiśniowa wieprzowa wędzona parzona 40g (SOJ)
  • Twarożek z cynamonem 60g (MLE)
  • Pomidor 100g
  • Woda mineralna n/g 0,5 l /1szt

Obiad – dieta podstawowa

  • Krupnik jęczmienny 400 ml (SOJ ,SEL,GLU,JĘCZ )
  • Morszczuk smażony 120g (GLU PSZ,JAJ,RYB )
  • Surówka z kapusty kiszonej z ogórkiem kiszonym i jabłkiem 75 g
  • Ziemniaki z koperkiem gotowane 250g )
  • Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
  • Warzywa po grecku 75 g (SEL)

13 luty 2025

Śniadanie – dieta łatwostrawna z ograniczeniem węglowodanów

  • Herbata czarna granulowana b/c 250 ml
  • Masło porcjowane 15g (82 %) (MLE)
  • Chleb Graham 100 g (GLU,PSZ)
  • Szynka dębowa drobiowy 50g
  • Twarożek 60g (MLE)
  • Pomidor 80g
  • Woda mineralna n/g 0,5 l /1szt
  • Sałata zielona 20g

Obiad – dieta podstawowa

  • Zupa szpinakowa z ziemniakami 400ml (SOJ, SEL )
  • Sos boloński z wieprzowiną 200g (SEL)
  • Makaron pełnoziarnisty 200g (GLU,PSZ)
  • Bukiet warzyw gotowanych 75g
  • Kompot owocowy z jabłkami z/c 250ml
  • Surówka z selera i jabłka b/c 75 g (SEL)

12 luty 2025

Śniadanie – dieta łatwostrawna z ograniczeniem węglowodanów

  • Masło porcjowane 15g (82 %) (MLE)
  • Chleb Graham 100 g (GLU,PSZ)
  • Schab Ojca Grzegorza -wędlina wieprzowa , parzona z dodatkiem białka wp. 50g (MLE)
  • Pomidorki koktajlowe 80g
  • Woda mineralna n/g 0,5 l /1szt
  • Roszponka 20g

Obiad – dieta podstawowa

  • Kapuśniak z kapusty kiszonej 400 ml (GLU, PSZ,SEL SOJ )
  • Kasza jęczmienna / sypko 200g (GLU,JĘCZ)
  • Sos pieczarkowy 100g (MLE)
  • Zrazik drobiowy z kurczaka pieczony 100g (GLU, PSZ, JAJ)
  • Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
  • Cukinia gotowana 75g
  • Surówka z marchwi z olejem b/c 75g

11 luty 2025

Śniadanie – dieta łatwostrawna

  • Herbata czarna granulowana b/c 250 ml
  • Masło porcjowane 15g (82 %) (MLE)
  • Bułka pszenna długa krojona 100g (GLU ,PSZ)
  • Filet zapiekany drobiowy 50g (MLE)
  • Jajko w sosie jogurtowo-pietruszkowym 100g (JAJ,MLE)
  • Pomidor 80g
  • Woda mineralna n/g 0,5 l /1szt
  • Sałata zielona 20g

Obiad – dieta podstawowa

  • Zupa jarzynowa z zacierką 400 ml (GLU, PSZ,SOJ,SEL,MLE )
  • Bitki wieprzowe z szynki pieczone 100g
  • Ziemniaki z koperkiem gotowane 200g
  • Surówka z kapusty białej i czerwonej 75g (GOR,SEL)
  • Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
  • Sos cygański 100 g (MLE,SOJ)
  • Szpinak gotowane z olejem 75g

10 luty 2025

Śniadanie – dieta łatwostrawna z ograniczeniem węglowodanów

  • Herbata czarna granulowana b/c 250 ml
  • Masło porcjowane 15g (82 %) (MLE)
  • Chleb Graham 50 g (GLU,PSZ)
  • Bułka graham 50g (GLU ,PSZ)
  • Szynka krucha z pieca wieprzowa,parzona 50g (GLU, PSZ, SOJ, MLE,SEL, może zawierać JAJ, GOR,SO2)
  • Sałatka a”la caprese 100g (MLE)
  • Woda mineralna n/g 0,5 l /1szt

Obiad – dieta podstawowa

  • Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml (SOJ,MLE ,SEL)
  • Ryż na sypko 200g
  • Kokosowy dhal z zieloną soczewicą 150g (MLE,GOR)
  • Fasolka szparagowa zielona 75g
  • Jabłko 150g
  • Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml

7 luty 2025

Śniadanie – dieta podstawowa

  • Herbata czarna granulowana b/c 250ml
  • Płatki pszenne na mleku/p 150ml (GLU PSZ, MLE)
  • Chleb mieszany pszenno-żytni 50g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
  • Rogal maślany 50g. 1szt. (GLU PSZ, JAJ, MLE)
  • Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1szt. (MLE)
  • Filet zapiekany drobiowy 50g (MLE)
  • Jabłko 1szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 1szt.
  • Woda mineralna n/g 0,5l 1szt.
  • Twarożek brzoskwiniowy (dieta) + 60g (MLE)

Obiad – dieta podstawowa

  • Zupa pomidorowa z makaronem + 400g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL)
  • Ziemniaki z koperkiem gotowane 200g
  • Łosoś pieczony z przyprawami + 100g (RYB)
  • Surówka z czerwonej kapusty z natką pietruszki i słonecznikiem b/c + 75g
  • Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250ml
  • Sos grecki + 100g (SEL)
  • Szpinak gotowany z olejem + 75g

6 luty 2025

Śniadanie – dieta podstawowa

  • Herbata czarna granulowana b/c 250ml
  • Zacierka na mleku/p 150ml (GLU PSZ, MLE)
  • Chleb mieszany pszenno-żytni 50g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Bułka graham-pszenna 50g 1szt. (GLU PSZ)
  • Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1szt. (MLE)
  • Pasta twarogowa z pieczoną papryką + 60g (MLE, GOR, S02)
  • Ogórek kiszony 80g
  • Cukier 4g (saszetka) 1szt.
  • Sałata zielona 20g
  • Szynka krucha z pieca wieprzowa, parzona 50g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, może zawierać: JAJ, GOR, S02)
  • Woda mineralna n/g 0,5l 1szt.

Obiad – dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów

  • Żurek z ziemniakami + 400g (SOJ, MLE, GLU ŻYT, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SEL, GOR)
  • Ryż na sypko (brązowy) 200g
  • Sos pomidorowy + 100g
  • Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250ml
  • Surówka wielowarzywna z olejem + 75g (SEL)
  • Bukiet warzyw gotowanych + 75g
  • Mięso wieprzowe z warzywami do risotto + 150g (MLE, SEL)

5 luty 2025

Śniadanie – dieta podstawowa

  • Herbata czarna granulowana b/c 250ml
  • Chleb pszenny 50g (GLU PSZ)
  • Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1szt. (MLE)
  • Ser żółty 50g (MLE)
  • Pomidor 80g
  • Bułka graham-pszenna 50g 1szt. (GLU PSZ)
  • Szynka Drobiowa, parzona, z dodatkiem białka wieprzowego 50g (może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR)
  • Woda mineralna n/g 0,5l 1szt.
  • Sałata zielona 20g

Obiad – dieta łatwostrawna

  • Zupa grysikowa + 400g (GLU PSZ, SEL)
  • Filet z kurczaka jogurtowo-cytrynowy + 100g (MLE)
  • Ziemniaki z koperkiem gotowane 200g
  • Sos jarzynowy dieta + 100g (MLE)
  • Buraki tarte na ciepło + 75g
  • Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250ml
  • Kalafior gotowany + 75g

4 luty 2025

Śniadanie – dieta podstawowa

  • Herbata czarna granulowana b/c 250ml
  • kasza kukurydziana na ml/p 150ml ( MLE,)
  • Chleb mieszany pszenno-żytni 50g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Bułka graham-pszenna 50g 1szt. (GLU PSZ)
  • Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1szt.(MLE,)
  • Filet zapiekany drobiowy 50g (MLE)
  • Roszponka 20g
  • Ogórek kiszony 80g
  • Zielona pasta jajeczna + 60g (JAJ, MLE)
  • Woda mineralna n/g 0,5l 1szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 1szt.

Obiad – dieta podstawowa

  • Zupa pieczarkowa z ziemniakami + 400ml (SOJ, MLE, SEL)
  • Klopsik wieprzowy pieczony + 100g (GLU PSZ, JAJ)
  • Makaron 200g (GLU PSZ)
  • Surówka z kapusty pekińskiej z olejem + 75g
  • Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250ml
  • Sos pieczeniowy + 100g (GLU PSZ, SOJ, MLE)
  • Brokuł gotowany + 75g

3 luty 2025

Śniadanie – dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów

  • Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
  • Chleb Graham 100g (GLU PSZ)
  • Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1szt. (MLE)
  • Szynka Ojca Grzegorza wieprzowa wędzona 50g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR)
  • Pomidor 80g
  • Chleb Graham 50g (GLU PSZ)
  • Sałata lodowa 20g
  • Woda mineralna n/g 0,5l 1szt.
  • Pasta twarogowa marchewkowo-selerowa + 60g (MLE, SEL)

Obiad – dieta podstawowa

  • Zupa brokułowa z ryżem + 400g (SOJ, MLE, SEL)
  • Kotlet z jaj + 200g (GLU PSZ, JAJ)
  • Sos koperkowy + 100g (MLE, GOR)
  • Surówka z marchwi i jabłka b/c + 75g
  • Marchew gotowana plastry z olejem + 75g
  • Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250ml
  • Ziemniaki z koperkiem gotowane 250g