Przejdź do treści
Zdjęcia posiłków
25 kwiecień 2025
Śniadanie – dieta łatwostrawna z ograniczeniem węglowodanów
- Kakao z mlekiem b/c 250 ml (MLE)
- Masło porcjowane 15g (82 %) (MLE)
- Chleb Graham 50 g (GLU,PSZ)
- Bułka graham 50g (GLU ,PSZ)
- Szynka od Zduna -wędzonka wieprzowa ,parzona 50g
- Serek homo naturalny 1 szt /150g (MLE)
- Pomarańcza 1 szt.
- Woda mineralna n/g 0,5 l /1szt
Obiad – dieta podstawowa
- Zupa kalafiorowa z ryżem 400 ml (SOJ ,SEL,MLE )
- Morszczuk smażony 120g (GLU PSZ,JAJ,RYB )
- Surówka z kapusty kiszonej z olejem b/c 75 g
- Ziemniaki z koperkiem gotowane 250g )
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Warzywa po grecku 75 g (SEL)
24 kwiecień 2025
Śniadanie – dieta łatwostrawna z ograniczeniem węglowodanów
- Herbata czarna granulowana b/c 250 ml
- Masło porcjowane 15g (82 %) (MLE)
- Chleb Graham 50 g (GLU,PSZ)
- Bułka graham 50g (GLU ,PSZ)
- Szynka Drobiowa, parzona ,z dodatkiem białka wieprzowego 50g (SOJ, GLU,PSZ,JAJ,MLE, SEL,GOR)
- Pomidor 80g
- Ser żółty 40g (MLE)
- Rukola 20g
- Woda mineralna n/g 0,5 l /1szt
Obiad – dieta podstawowa
- Barszcz czerwony z ziemniakami 400ml (SOJ, SEL,MLE )
- Sos boloński z wieprzowiną 300g (SEL)
- Makaron 200g (GLU,PSZ)
- Brokuł gotowanych 75g
- Kompot owocowy z jabłkami z/c 250ml>
- Surówka wielowarzywna z olejem b/c 75 g (SEL)
23 kwiecień 2025
Śniadanie – dieta łatwostrawna z ograniczeniem węglowodanów
- Herbata czarna granulowana b/c 250 ml
- Masło porcjowane 15g (82 %) (MLE)
- Chleb Graham 50g (GLU, PSZ)
- Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 50g
- Bułka graham 50g /1 szt. (GLU, PSZ)
- Serek homo naturalny 150g /1szt. (MLE)
- Jabłko 1 szt
- Woda mineralna n/g 0,5 l /1szt
- Pomidorki koktajlowe 80g
Obiad – dieta podstawowa
- Zupa krem z białych warzyw + 400 ml (SOJ, SEL,)
- Kotlet z kurczaka ze szpinakiem w płatkach kukurydzianych + 100 g (GLU PSZ, JAJ,MLE,)
- Ryż na sypko 200 g
- Ogórek kiszony z cebulką + 75 g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Bukiet jarzyn gotowany + 75 g ( SEL,)
22 kwiecień 2025
Śniadanie – dieta podstawowa
- Herbata czarna granulowana b/c 250 ml
- Makaron na mleku 150 ml /p (MLE)
- Masło porcjowane 15g (82 %)
- Chleb mieszany pszenno -żytni 50 g (GLU,PSZ,ŻYT,)
- Bułka graham -pszenna 50g (GLU ,PSZ)
- Szynka krucha z pieca wieprzowa ,parzona 50g (GLU, PSZ,SOJ, MLE,SEL, może zawierać :JAJ,GOR,SO2)
- Ser mozzarella 50g (MLE)
- Cukier 4g/1 szt
- Sałata zielona 20g
- Ogórek konserwowy 80g (GOR)
- Woda mineralna n/g 0,5 l /1szt
Obiad – dieta podstawowa
- Zupa koperkowa z ryżem 400ml (SOJ, SEL )
- Bigos 300g (SEL,GLU,PSZ,MLE,GOR)
- Kasza jęczmienna /sypko 200g (GLU,JĘCZ )
- Kalafior gotowany 75g
- Kompot owocowy z jabłkami z/c 250ml
- Surówka z marchwi, jabłka i pomarańczy 75 g
18 kwiecień 2025
Śniadanie – dieta łatwostrawna z ograniczeniem węglowodanów
- Kakao z mlekiem b/c 250 ml (MLE)
- Masło porcjowane 15g (82 %) (MLE)
- Chleb Graham 50 g (GLU,PSZ)
- Bułka graham 50g (GLU ,PSZ)
- Twarożek różany 50g (MLE)
- Sałata zielona 20g
- Ser żółty 40g (MLE)
- Ogórek kiszony 80G
- Woda mineralna n/g 0,5 l /1szt
Obiad – dieta podstawowa
- Zupa szpinakowa z zacierką 400 ml (SEL ,MLE,GLU,JAJ,PSZ )
- Ziemniaki z koperkiem gotowane 200g
- Łosoś pieczony 100g (RYB)
- Sos cytrynowy 100 ml (GLU,PSZ, MLE)
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Brokuł gotowany 75 g
- Surówka z kapusty czerwonej b/c 75g
17 kwiecień 2025
Śniadanie – dieta podstawowa
- Herbata czarna granulowana b/c 250ml
- Cukier 4g (saszetka) 1szt
- Owsianka budyniowa z bananem i jabłkiem z posypką chia 150g (MLE, GLU OW)
- Chleb mieszany pszenno-żytni 50g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
- Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1szt. (MLE)
- Indyk z pasieki produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony w osłonce niejdalnej 50g
- Ser żółty 40g (MLE)
- Pomidor 80g
- Woda mineralna n/g 0,5l 1szt.
- Sałata zielona 20g
- Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ)
Obiad – dieta podstawowa
- Barszcz biały z ziemniakami + 400g (SOJ, MLE, SEL)
- Fasolka po bretońsku + 300g (SEL, GOR,)
- Chleb Graham 50g (GLU PSZ)
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250ml
- Bukiet warzyw gotowanych + 75g
- Mandarynka 2szt.
16 kwiecień 2025
Śniadanie – dieta łatwostrawna z ograniczeniem węglowodanów
- Herbata czarna granulowana b/c 250ml
- Chleb Graham 50g (GLU PSZ)
- Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1szt. (MLE)
- Schab Ojca Grzegorza-wędlina wieprzowa wędzona,parzona,z dod.wody,białka wp 50g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR)
- Hummus paprykowy + 50g (SEZ)
- Sałata zielona 20g
- Woda mineralna n/g 0,5l 1szt.
- Pomidor 80 g
- Bułka graham-pszenna 50g 1szt. (GLU PSZ)
Obiad – dieta łatwostrawna
- Zupa jarzynowa z makaronem + 400g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL)
- Pulpet z kurczaka + 100g (GLU PSZ, JAJ)
- Ziemniaki gotowane 200g
- Marchew gotowana + 75g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250ml
- Sos pietruszkowy + 100g (SOJ, MLE)
- Szpinak gotowany z olejem + 75g
15 kwiecień 2025
Śniadanie – dieta podstawowa
- Herbata czarna granulowana b/c 250ml
- Zacierka na mleku/p 150ml (GLU PSZ, MLE)
- Chleb mieszany pszenno-żytni 50g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
- Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1szt. (MLE)
- Szynka krucha z pieca wieprzowa, parzona 50g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, może zawierać: JAJ, GOR, S02)
- Twarożek z koperkiem + 60 g (MLE)
- Pomidor 80g
- Sałata zielona 20g
- Woda mineralna n/g 0,5l 1szt.
- Cukier 4g (saszetka) 1szt.
- Bułka graham-pszenna 50g 1szt. (GLU PSZ)
Obiad – dieta podstawowa
- Zupa ogórkowa z ziemniakami + 400g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL)
- Ryż na sypko 200g
- Gulasz wołowy + 200g
- Surówka z białej kapusty z koperkiem b/c + 75g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250ml
- Bukiet jarzyn gotowany + 75g (SEL)
14 kwiecień 2025
Śniadanie – dieta łatwostrawna z ograniczeniem węglowodanów
- Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
- Chleb Graham 50g (GLU PSZ)
- Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1szt. (MLE)
- Szynka Ojca Grzegorza wieprzowa wędzona 50g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR)
- Ogórek kiszony 80g
- Twarożek pomidorowy + 60g (MLE)
- Sałata zielona 20g
- Woda mineralna n/g 0,5l 1szt.
- Bułka graham-pszenna 50g 1szt. ( GLU PSZ)
Obiad – dieta podstawowa
- Zupa dyniowa z ziemniakami + 400g (SOJ, MLE, SEL)
- Makaron pełnoziarnisty 200g (GLU PSZ)
- Gulasz z ciecierzycą, pieczarkami, papryką i cukinią + 150g (GLU PSZ, SEL)
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250ml
- Surówka z selera i jabłka b/c + 75g (SEL)
11 kwiecień 2025
Śniadanie – dieta podstawowa
- Herbata czarna granulowana b/c 250ml
- Zacierka na mleku/p 150ml (GLU PSZ, MLE)
- Chleb mieszany pszenno-żytni 50g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
- Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
- Dżem 50 g
- Mandarynka 1szt.
- Twarożek z cynamonem + 60g (MLE)
- Cukier 4g (saszetka) 1szt.
- Woda mineralna n/g 0,5l 1szt.
- Bułka maślana 50g 1szt. ( GLU PSZ, JAJ, MLE)
Obiad – dieta łatwostrawna z ograniczeniem węglowodanów
- Krupnik jęczmienny + 400ml ( SOJ, SEL, GLU JĘCZ)
- Ziemniaki z koperkiem gotowane 200g
- Morszczuk pieczony 100g + 100g (RYB)
- Sos cytrynowy + 100g (GLU PSZ, MLE)
- Warzywa po grecku + 75g (SEL)
- Surówka z kapusty kiszonej + 75g
- Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250ml
10 kwiecień 2025
Śniadanie – dieta łatwostrawna z ograniczeniem węglowodanów
- Herbata czarna granulowana b/c 250 ml
- Masło porcjowane 15g (82 %) (MLE)
- Chleb Graham 50 g (GLU,PSZ)
- Bułka graham-pszenna 50g /1 szt. (GLU,PSZ)
- Szynka dębowa drobiowy kiełbasa drobno rozdrobniona 50g
- Twarożek 60g (MLE)
- Pomidor 80g
- Woda mineralna n/g 0,5 l /1szt
- Sałata lodowa 20g
Obiad – dieta podstawowa
- Zupa szpinakowa z ziemniakami 400ml (SOJ, SEL )
- Sos boloński z wieprzowiną 200g (SEL)
- Makaron pełnoziarnisty 200g (GLU,PSZ)
- Bukiet warzyw gotowanych 75g
- Kompot owocowy z jabłkami z/c 250ml>
- Surówka z selera i jabłka b/c 75 g (SEL)
9 kwiecień 2025
Śniadanie – dieta łatwostrawna z ograniczeniem węglowodanów
- Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml
- Masło porcjowane 15g (82 %) (MLE)
- Chleb Graham 50 g (GLU,PSZ)
- Bułka Graham 50g (GLU, PSZ)
- Schab Ojca Grzegorza wędlina wieprzowa wędzona,parzona z dod. wody ,białka wp. 50g (SOJ, może zawierać:GLU, PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR )
- Roszponka 20g
- Twarożek różany 60g (MLE)
- Pomidorki koktajlowe 80 g
- Woda mineralna n/g 0,5 l /1szt
Obiad – dieta podstawowa
- Kapuśniak z kapusty kiszonej 400 ml (GLU, PSZ,SEL SOJ )
- Kasza jęczmienna / sypko 200g (GLU,JĘCZ)
- Sos pieczarkowy 100g (MLE)
- Zrazik drobiowy z kurczaka pieczony 100g (GLU, PSZ, JAJ)
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Cukinia gotowana 75g
- Surówka z marchwi z olejem b/c 75g
8 kwiecień 2025
Śniadanie – dieta łatwostrawna z ograniczeniem węglowodanów
- Herbata czarna granulowana b/c 250 ml
- Masło porcjowane 15g (82 %) (MLE)
- Chleb Graham 50g (GLU,PSZ )
- Bułka graham -pszenna 50g (GLU,PSZ )
- Filet zapiekany drobiowy 50g (MLE)
- Jajko w sosie tatarskim 100g (JAJ,MLE,GOR)
- Pomidor 80g
- Woda mineralna n/g 0,5 l /1szt
- Sałata zielona 20g
Obiad – dieta podstawowa
- Zupa jarzynowa z zacierką 400 ml (GLU, PSZ,SOJ,SEL,MLE )
- Bitki wieprzowe z szynki pieczone 100g
- Ziemniaki z koperkiem gotowane 200g
- Surówka z kapusty białej i czerwonej 75g (GOR,SEL)
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Sos cygański 100 g (MLE,SOJ)
- Szpinak gotowane z olejem 75g
7 kwiecień 2025
Śniadanie – dieta podstawowa
- Herbata czarna granulowana b/c 250 ml
- Kasza kukurydziana na mleku 150 ml /p (MLE)
- Masło porcjowane 15g (82 %)
- Chleb mieszany pszenno -żytni 50 g (GLU,PSZ,ŻYT,)
- Bułka graham -pszenna 50g (GLU ,PSZ)
- Szynka krucha z pieca wieprzowa ,parzona 50g (GLU, PSZ,SOJ, MLE,SEL, może zawierać :JAJ,GOR,SO2)
- Cukier 4g/1 szt
- Sałatka a la caprese 100g (MLE)
- Woda mineralna n/g 0,5 l /1szt
Obiad – dieta podstawowa
- Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml (SOJ,MLE ,SEL)
- Ryż na sypko 200g
- Kokosowy dhal z zieloną soczewicą 150g (MLE,GOR)
- Fasolka szparagowa żółta 75g
- Jabłko 150g
- Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml
4 kwiecień 2025
Śniadanie – dieta podstawowa
- Herbata czarna granulowana b/c 250ml
- Płatki pszenne na mleku/p 150ml (GLU PSZ, MLE)
- Chleb mieszany pszenno-żytni 50g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
- Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1szt. (MLE,)
- Filet zapiekany drobiowy 50g (MLE)
- Jabłko 1szt.
- Cukier 4g (saszetka) 1szt.
- Woda mineralna n/g 0,5l 1szt.
- Twarożek brzoskwiniowy (dieta) + 60g (MLE)
- Bułka maślana 50g 1szt. ( GLU PSZ, JAJ, MLE)
Obiad – dieta podstawowa
- Zupa pomidorowa z makaronem + 400g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL)
- Ziemniaki z koperkiem gotowane 200g
- Łosoś pieczony z przyprawami 100g + 100g (RYB)
- Surówka z czerwonej kapusty z natką pietruszki i słonecznikiem b/c + 75g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250ml
- Sos grecki + 100g (SEL)
- Szpinak gotowany z olejem + 75g
3 kwiecień 2025
Śniadanie – dieta łatwostrawna z ograniczeniem węglowodanów
- Herbata czarna granulowana b/c 250ml
- Chleb Graham 50g (GLU PSZ)
- Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1szt. (MLE)
- Pasta twarogowa z pieczoną papryką + 60g (MLE, GOR, S02)
- Ogórek kiszony 80g
- Szynka krucha z pieca wieprzowa, parzona 50g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, może zawierać: JAJ, GOR, S02)
- Sałata zielona 20g
- Woda mineralna n/g 0,5l 1szt.
- Bułka graham-pszenna 50g 1szt. (GLU PSZ)
Obiad – dieta podstawowa
- Żurek z ziemniakami + 400g (SOJ, MLE,
- GLU ŻYT, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SEL, GOR)
- Mięso wieprzowe z warzywami do kaszotto + 150g (GLU PSZ, MLE, SEL)
- Sos pomidorowy + 100g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250ml
- Surówka wielowarzywna z olejem + 75g (SEL)
- Bukiet warzyw gotowanych + 75g
- Kasza jęczmienna/sypko 200g (GLU JĘCZ)
2 kwiecień 2025
Śniadanie – dieta podstawowa
- Herbata czarna granulowana b/c 250ml
- Owsianka z jabłkiem, rodzynkami i cynamonem C&C 150g (MLE, GLU OW)
- Chleb mieszany pszenno-żytni 50g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
- Bułka graham-pszenna 50g 1szt. (GLU PSZ)
- Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1szt.(MLE)
- Ser żółty 50g (MLE)
- Pomidor 80g
- Cukier 4g (saszetka) 1szt.
- Szynka Drobiowa, parzona, z dodatkiem białka wieprzowego 50g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR)
- Woda mineralna n/g 0,5l 1szt.
- Sałata zielona 20g
Obiad – dieta podstawowa
- Zupa z soczewicą i warzywami + 400g (GLU PSZ, SOJ, SEL)
- Ziemniaki z koperkiem gotowane 200g
- Filet z kurczaka jogurtowo-cytrynowy + 100g (MLE)
- Sos jarzynowy dieta + 100g (MLE)
- Sałatka z buraków i jabłka (z olejem) b/c + 75g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250ml
- Kalafior gotowany + 75g
1 kwiecień 2025
Śniadanie – dieta podstawowa
- Herbata czarna granulowana b/c 250ml
- kasza kukurydziana na ml/p 150ml (MLE,)
- Chleb mieszany pszenno-żytni 50g ( GLU PSZ, GLU ŻYT)
- Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1szt.(MLE)
- Filet zapiekany drobiowy 50g (MLE)
- Rukola 20g
- Cukier 4g (saszetka) 1szt.
- Pomidor 80g
- Zielona pasta jajeczna + 60g (JAJ, MLE)
- Woda mineralna n/g 0,5l 1szt.
- Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ)
Obiad – dieta łatwostrawna
- Zupa ziemniaczana a’la solferino + 400g (SOJ, MLE, SEL)
- Roladka wieprzowa z warzywami, pieczona + 100g (GLU PSZ, JAJ, SEL)
- Ryż na sypko 200g
- Marchew gotowana + 75g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250ml
- Sos własny dieta + 100g (SOJ)
- Brokuł gotowany + 75g