Przejdź do treści
Zdjęcia posiłków
21 luty 2025
Śniadanie – dieta łatwostrawna
- Kakao z mlekiem b/c 250ml (MLE)
- Cukier 4g (saszetka) 1szt.
- Kasza manna z syropem o smaku malinowym 150g (GLU PSZ, MLE)
- Bułka pszenna długa krojona 50g ( GLU PSZ)
- Bułka maślana 50g 1szt. (GLU PSZ, JAJ, MLE)
- Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1szt. (MLE)
- Twarożek różany + 50g (MLE)
- Pyzdra schabowa-wędzonka wieprzowa schab wieprzowy wędzony parzony 50g
- Jabłko 1szt.
- Roszponka 20g
- Woda mineralna n/g 0,5l 1szt.
20 luty 2025
Śniadanie – dieta podstawowa
- Herbata czarna granulowana b/c 250ml
- Cukier 4g (saszetka) 1szt.
- Owsianka budyniowa z bananem i jabłkiem z posypką chia 150g (MLE, GLU OW)
- Chleb mieszany pszenno-żytni 50g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
- Bułka graham-pszenna 50g 1szt. (GLU PSZ)
- Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
- Indyk z pasieki produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony w osłonce niejdalnej 50g
- Ser żółty 40g (MLE)
- Pomidor 80g
- Woda mineralna n/g 0,5l 1szt.
- Sałata zielona 20g
Obiad – dieta podstawowa
- Żurek z ziemniakami + 400g (SOJ, MLE, SEL)
- Fasolka po bretońsku + 300g (GLU PSZ, MLE, SEL)
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250ml
- Mandarynka 2szt.
- Bukiet warzyw gotowanych + 75g
19 luty 2025
Śniadanie – dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów
- Herbata czarna granulowana b/c 250ml
- Chleb Graham 50g (GLU PSZ)
- Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1szt. (MLE)
- Schab Ojca Grzegorza-wędlina wieprzowa wędzona,parzona,z dod.wody,białka wp. 50g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR)
- Hummus paprykowy + 50g (SEZ)
- Sałata zielona 20g
- Woda mineralna n/g 0,5l 1szt.
- Ogórek kiszony 80g
Obiad – dieta łatwostrawna
- Zupa pieczarkowa z makaronem + 400g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL)
- Pulpet z kurczaka + 100g (GLU PSZ, JAJ)
- Ziemniaki z koperkiem gotowane 200g
- Marchew gotowana z olejem + 75g
- Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250ml
- Sos pietruszkowy + 100g (SOJ, MLE)
- Szpinak gotowany z olejem + 75g
18 luty 2025
Śniadanie – dieta podstawowa
- Herbata czarna granulowana b/c 250ml
- Zacierka na mleku/p 150ml (GLU PSZ, MLE)
- Chleb mieszany pszenno-żytni 100g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
- Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1szt. (MLE)
- Szynka krucha z pieca wieprzowa, parzona 50g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, może zawierać: JAJ, GOR, S02)
- Twarożek z koperkiem + 60g (MLE)
- Pomidor 80g
- Sałata zielona 20g
- Woda mineralna n/g 0,5l 1szt.
- Cukier 4g (saszetka) 1szt.
Obiad – dieta podstawowa
- Zupa ogórkowa z ziemniakami + 400g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL)
- Ryż na sypko 200g
- Gulasz wołowy + 200g
- Surówka z białej kapusty z koperkiem b/c + 75g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250ml
- Bukiet jarzyn gotowany + 75g (SEL)
17 luty 2025
Śniadanie – dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów
- Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
- Chleb Graham 100g (GLU PSZ)
- Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1szt. (MLE)
- Szynka Ojca Grzegorza wieprzowa wędzona 50g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR)
- Ogórek kiszony 80g
- Twarożek pomidorowy + 60g (MLE)
- Sałata zielona 20g
- Woda mineralna n/g 0,5l 1szt.
Obiad – dieta podstawowa
- Zupa dyniowa z ziemniakami + 400g (SOJ, MLE, SEL)
- Makaron pełnoziarnisty 200g (GLU PSZ)
- Gulasz z ciecierzycą, pieczarkami, papryką i cukinią + 150g (GLU PSZ, SEL)
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250ml
- Surówka z selera i jabłka b/c + 75 g (SEL)
14 luty 2025
Śniadanie – dieta łatwostrawna z ograniczeniem węglowodanów
- Herbata czarna granulowana b/c 250 ml
- Masło porcjowane 15g (82 %) (MLE)
- Chleb Graham 100 g (GLU,PSZ)
- Mandarynka 1 szt.
- Szynka wiśniowa wieprzowa wędzona parzona 40g (SOJ)
- Twarożek z cynamonem 60g (MLE)
- Pomidor 100g
- Woda mineralna n/g 0,5 l /1szt
Obiad – dieta podstawowa
- Krupnik jęczmienny 400 ml (SOJ ,SEL,GLU,JĘCZ )
- Morszczuk smażony 120g (GLU PSZ,JAJ,RYB )
- Surówka z kapusty kiszonej z ogórkiem kiszonym i jabłkiem 75 g
- Ziemniaki z koperkiem gotowane 250g )
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Warzywa po grecku 75 g (SEL)
13 luty 2025
Śniadanie – dieta łatwostrawna z ograniczeniem węglowodanów
- Herbata czarna granulowana b/c 250 ml
- Masło porcjowane 15g (82 %) (MLE)
- Chleb Graham 100 g (GLU,PSZ)
- Szynka dębowa drobiowy 50g
- Twarożek 60g (MLE)
- Pomidor 80g
- Woda mineralna n/g 0,5 l /1szt
- Sałata zielona 20g
Obiad – dieta podstawowa
- Zupa szpinakowa z ziemniakami 400ml (SOJ, SEL )
- Sos boloński z wieprzowiną 200g (SEL)
- Makaron pełnoziarnisty 200g (GLU,PSZ)
- Bukiet warzyw gotowanych 75g
- Kompot owocowy z jabłkami z/c 250ml
- Surówka z selera i jabłka b/c 75 g (SEL)
12 luty 2025
Śniadanie – dieta łatwostrawna z ograniczeniem węglowodanów
- Masło porcjowane 15g (82 %) (MLE)
- Chleb Graham 100 g (GLU,PSZ)
- Schab Ojca Grzegorza -wędlina wieprzowa , parzona z dodatkiem białka wp. 50g (MLE)
- Pomidorki koktajlowe 80g
- Woda mineralna n/g 0,5 l /1szt
- Roszponka 20g
Obiad – dieta podstawowa
- Kapuśniak z kapusty kiszonej 400 ml (GLU, PSZ,SEL SOJ )
- Kasza jęczmienna / sypko 200g (GLU,JĘCZ)
- Sos pieczarkowy 100g (MLE)
- Zrazik drobiowy z kurczaka pieczony 100g (GLU, PSZ, JAJ)
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Cukinia gotowana 75g
- Surówka z marchwi z olejem b/c 75g
11 luty 2025
Śniadanie – dieta łatwostrawna
- Herbata czarna granulowana b/c 250 ml
- Masło porcjowane 15g (82 %) (MLE)
- Bułka pszenna długa krojona 100g (GLU ,PSZ)
- Filet zapiekany drobiowy 50g (MLE)
- Jajko w sosie jogurtowo-pietruszkowym 100g (JAJ,MLE)
- Pomidor 80g
- Woda mineralna n/g 0,5 l /1szt
- Sałata zielona 20g
Obiad – dieta podstawowa
- Zupa jarzynowa z zacierką 400 ml (GLU, PSZ,SOJ,SEL,MLE )
- Bitki wieprzowe z szynki pieczone 100g
- Ziemniaki z koperkiem gotowane 200g
- Surówka z kapusty białej i czerwonej 75g (GOR,SEL)
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Sos cygański 100 g (MLE,SOJ)
- Szpinak gotowane z olejem 75g
10 luty 2025
Śniadanie – dieta łatwostrawna z ograniczeniem węglowodanów
- Herbata czarna granulowana b/c 250 ml
- Masło porcjowane 15g (82 %) (MLE)
- Chleb Graham 50 g (GLU,PSZ)
- Bułka graham 50g (GLU ,PSZ)
- Szynka krucha z pieca wieprzowa,parzona 50g (GLU, PSZ, SOJ, MLE,SEL, może zawierać JAJ, GOR,SO2)
- Sałatka a”la caprese 100g (MLE)
- Woda mineralna n/g 0,5 l /1szt
Obiad – dieta podstawowa
- Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml (SOJ,MLE ,SEL)
- Ryż na sypko 200g
- Kokosowy dhal z zieloną soczewicą 150g (MLE,GOR)
- Fasolka szparagowa zielona 75g
- Jabłko 150g
- Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml
7 luty 2025
Śniadanie – dieta podstawowa
- Herbata czarna granulowana b/c 250ml
- Płatki pszenne na mleku/p 150ml (GLU PSZ, MLE)
- Chleb mieszany pszenno-żytni 50g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Rogal maślany 50g. 1szt. (GLU PSZ, JAJ, MLE)
- Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1szt. (MLE)
- Filet zapiekany drobiowy 50g (MLE)
- Jabłko 1szt.
- Cukier 4g (saszetka) 1szt.
- Woda mineralna n/g 0,5l 1szt.
- Twarożek brzoskwiniowy (dieta) + 60g (MLE)
Obiad – dieta podstawowa
- Zupa pomidorowa z makaronem + 400g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL)
- Ziemniaki z koperkiem gotowane 200g
- Łosoś pieczony z przyprawami + 100g (RYB)
- Surówka z czerwonej kapusty z natką pietruszki i słonecznikiem b/c + 75g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250ml
- Sos grecki + 100g (SEL)
- Szpinak gotowany z olejem + 75g
6 luty 2025
Śniadanie – dieta podstawowa
- Herbata czarna granulowana b/c 250ml
- Zacierka na mleku/p 150ml (GLU PSZ, MLE)
- Chleb mieszany pszenno-żytni 50g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
- Bułka graham-pszenna 50g 1szt. (GLU PSZ)
- Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1szt. (MLE)
- Pasta twarogowa z pieczoną papryką + 60g (MLE, GOR, S02)
- Ogórek kiszony 80g
- Cukier 4g (saszetka) 1szt.
- Sałata zielona 20g
- Szynka krucha z pieca wieprzowa, parzona 50g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, może zawierać: JAJ, GOR, S02)
- Woda mineralna n/g 0,5l 1szt.
Obiad – dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów
- Żurek z ziemniakami + 400g (SOJ, MLE, GLU ŻYT, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SEL, GOR)
- Ryż na sypko (brązowy) 200g
- Sos pomidorowy + 100g
- Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250ml
- Surówka wielowarzywna z olejem + 75g (SEL)
- Bukiet warzyw gotowanych + 75g
- Mięso wieprzowe z warzywami do risotto + 150g (MLE, SEL)
5 luty 2025
Śniadanie – dieta podstawowa
- Herbata czarna granulowana b/c 250ml
- Chleb pszenny 50g (GLU PSZ)
- Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1szt. (MLE)
- Ser żółty 50g (MLE)
- Pomidor 80g
- Bułka graham-pszenna 50g 1szt. (GLU PSZ)
- Szynka Drobiowa, parzona, z dodatkiem białka wieprzowego 50g (może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR)
- Woda mineralna n/g 0,5l 1szt.
- Sałata zielona 20g
Obiad – dieta łatwostrawna
- Zupa grysikowa + 400g (GLU PSZ, SEL)
- Filet z kurczaka jogurtowo-cytrynowy + 100g (MLE)
- Ziemniaki z koperkiem gotowane 200g
- Sos jarzynowy dieta + 100g (MLE)
- Buraki tarte na ciepło + 75g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250ml
- Kalafior gotowany + 75g
4 luty 2025
Śniadanie – dieta podstawowa
- Herbata czarna granulowana b/c 250ml
- kasza kukurydziana na ml/p 150ml ( MLE,)
- Chleb mieszany pszenno-żytni 50g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
- Bułka graham-pszenna 50g 1szt. (GLU PSZ)
- Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1szt.(MLE,)
- Filet zapiekany drobiowy 50g (MLE)
- Roszponka 20g
- Ogórek kiszony 80g
- Zielona pasta jajeczna + 60g (JAJ, MLE)
- Woda mineralna n/g 0,5l 1szt.
- Cukier 4g (saszetka) 1szt.
Obiad – dieta podstawowa
- Zupa pieczarkowa z ziemniakami + 400ml (SOJ, MLE, SEL)
- Klopsik wieprzowy pieczony + 100g (GLU PSZ, JAJ)
- Makaron 200g (GLU PSZ)
- Surówka z kapusty pekińskiej z olejem + 75g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250ml
- Sos pieczeniowy + 100g (GLU PSZ, SOJ, MLE)
- Brokuł gotowany + 75g
3 luty 2025
Śniadanie – dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów
- Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
- Chleb Graham 100g (GLU PSZ)
- Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1szt. (MLE)
- Szynka Ojca Grzegorza wieprzowa wędzona 50g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR)
- Pomidor 80g
- Chleb Graham 50g (GLU PSZ)
- Sałata lodowa 20g
- Woda mineralna n/g 0,5l 1szt.
- Pasta twarogowa marchewkowo-selerowa + 60g (MLE, SEL)
Obiad – dieta podstawowa
- Zupa brokułowa z ryżem + 400g (SOJ, MLE, SEL)
- Kotlet z jaj + 200g (GLU PSZ, JAJ)
- Sos koperkowy + 100g (MLE, GOR)
- Surówka z marchwi i jabłka b/c + 75g
- Marchew gotowana plastry z olejem + 75g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250ml
- Ziemniaki z koperkiem gotowane 250g