Przejdź do treści

Zdjęcia posiłków

21 styczeń 2025

Śniadanie – dieta podstawowa

  • Herbata czarna granulowana b/c 250ml
  • Zacierka na mleku/p 150ml (GLU PSZ, vMLE)
  • Chleb mieszany pszenno-żytni 50g ( GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Bułka graham-pszenna 50g 1szt. (GLU PSZ)
  • Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1szt. (MLE)
  • Szynka krucha z pieca wieprzowa, parzona 50g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, może zawierać: JAJ, GOR, S02)
  • Twarożek z koperkiem + 60g (MLE)
  • Pomidor 80g
  • Sałata zielona 20g
  • Woda mineralna n/g 0,5l 1szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 1szt.

Obiad – dieta podstawowa

  • Zupa ogórkowa z ziemniakami + 400g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL)
  • Ryż na sypko 200g
  • Gulasz wołowy + 200g
  • Surówka z białej kapusty z koperkiem b/c + 75g
  • Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250ml
  • Bukiet jarzyn gotowany + 75g (SEL)

20 styczeń 2025

Śniadanie – dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów

  • Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
  • Chleb Graham 50g (GLU PSZ)
  • Bułka graham-pszenna 50g 1szt. (GLU PSZ)
  • Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1szt.(MLE)
  • Pierś gotowana premium-dr,produkt grubo rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej 50g (może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR)
  • Ogórek kiszony 80g
  • Twarożek pomidorowy + 60g (MLE)
  • Sałata zielona 20g
  • Woda mineralna n/g 0,5l 1szt.

Obiad – dieta łatwostrawna

  • Zupa dyniowa z ziemniakami + 400g (SOJ, MLE, SEL)
  • Makaron penne 200g (GLU PSZ)
  • Sos szpinakowy z serem białym – dieta + 150g (MLE)
  • Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250ml
  • Marchew gotowana z olejem + 75g

17 styczeń 2025

Śniadanie – dieta łatwostrawna z ograniczeniem węglowodanów

  • Herbata czarna granulowana b/c 250 ml
  • Masło porcjowane 15g (82 %) (MLE)
  • Chleb Graham 50 g (GLU,PSZ)
  • Bułka graham 50g (GLU ,PSZ)
  • Szynka wiśniowa wieprzowa wędzona parzona 40g (SOJ)
  • Twarożek z cynamonem 60g (MLE)
  • Pomidor 100g
  • Woda mineralna n/g 0,5 l /1szt

Obiad – dieta podstawowa

  • Krupnik jęczmienny 400 ml (SOJ ,SEL,GLU,JĘCZ )
  • Morszczuk smażony 120g (GLU PSZ,JAJ,RYB )
  • Surówka z kapusty kiszonej z ogórkiem kiszonym i jabłkiem 75 g
  • Ziemniaki z koperkiem gotowane 250g )
  • Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
  • Warzywa po grecku 75 g (SEL)

16 styczeń 2025

Śniadanie – dieta łatwostrawna z ograniczeniem węglowodanów

  • Herbata czarna granulowana  b/c  250 ml
  • Masło porcjowane 15g (82 %) (MLE)
  • Chleb Graham  50 g (GLU,PSZ)
  • Bułka graham  50g  (GLU ,PSZ)
  • Szynka dębowa  drobiowy  50g
  • Twarożek 60g (MLE)
  • Pomidorki 80g
  • Woda mineralna n/g  0,5 l /1szt
  • Sałata zielona 20g

Obiad – dieta podstawowa

  • Zupa szpinakowa z ziemniakami 400ml (SOJ, SEL )
  • Sos boloński z wieprzowiną 200g (SEL)
  • Makaron pełnoziarnisty 200g (GLU,PSZ)
  • Bukiet warzyw gotowanych 75g
  • Kompot owocowy z jabłkami z/c 250ml>
  • Surówka z selera i jabłka b/c 75 g (SEL)

15 styczeń 2025

Śniadanie – dieta podstawowa

  • Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU,ŻYT, JĘCZ)
  • Owsianka budyniowaz bananem , borówkami z posypką chia 150g (MLE,GLU,OW )
  • Masło porcjowane 15g (82 %)
  • Chleb pszenno-żytni 50 g (GLU,PSZ, ŻYT))
  • Cukier 4g / saszetka -1 szt.
  • Woda mineralna n/g 0,5l -1 szt
  • Bułka pszenna-graham 50g (GLU ,PSZ)
  • Schab Ojca Grzegorza wędlina-wieprzowa,wędzona ,parzona 50g (PSZ, GOR, SOJ, MLE,JAJ,SEL )
  • Pomidorki koktajlowe 80g
  • Roszponka 20g

Obiad – dieta podstawowa

  • Kapuśniak z kapusty kiszonej 400 ml (GLU, PSZ,SEL SOJ )
  • Kasza jęczmienna / sypko 200g (GLU,JĘCZ)
  • Sos pieczarkowy 100g (MLE)
  • Filet z kurczaka pieczony w słodkiej papryce 100g
  • Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
  • Cukinia gotowana 75g
  • Surówka z marchwi z olejem b/c 75g

14 styczeń 2025

Śniadanie – dieta łatwostrawna z ograniczeniem węglowodanów

  • Herbata czarna granulowana b/c 250 ml
  • Masło porcjowane 15g (82 %) (MLE)
  • Chleb Graham 50 g (GLU,PSZ)
  • Bułka graham 50g (GLU ,PSZ)
  • Filet zapiekany drobiowy 50g (MLE)
  • Jajko w sosie tatarskim 100g (JAJ,MLE, GOR)
  • Pomidor 80g
  • Woda mineralna n/g 0,5 l /1szt
  • Sałata zielona 20g

Obiad – dieta podstawowa

  • Zupa jarzynowa z zacierką 400 ml (GLU, PSZ,SOJ,SEL,MLE )
  • Pulpet wieprzowy 100g ( GLU,PSZ,JAJ)
  • Ziemniaki z koperkiem gotowane 200g
  • Surówka z kapusty białej i czerwonej 75g (GOR,SEL)
  • Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
  • Sos pietruszkowy 100 g (MLE,SOJ)
  • Szpinak gotowane z olejem 75g

13 styczeń 2025

Śniadanie – dieta podstawowa

  • Herbata czarna granulowana b/c 250 ml
  • Kaszka kukurydziana na mleku 150 ml /p (MLE)
  • Masło porcjowane 15g (82 %)
  • Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU,PSZ)
  • Cukier 4g /1 szt
  • Bułka pszenna 50g (GLU ,PSZ)
  • Szynka krucha z pieca wieprzowa-parzona 50g (MLE,GLU,PSZ,JAJ,SOJ,SEL,GOR,SO2)
  • Sałatka a „la capresa 100g (MLE)
  • Woda mineralna n/g 0,5 l /1szt

Obiad – dieta podstawowa

  • Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml (SOJ,MLE ,SEL)
  • Ryż na sypko 200g
  • Kokosowy dhal z zieloną soczewicą 150g (MLE,GOR)
  • Fasolka szparagowa zielona 75g
  • Jabłko 150g
  • Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml

10 styczeń 2025

Śniadanie – dieta podstawowa

  • Herbata czarna granulowana b/c 250ml
  • Płatki pszenne na mleku/p 150ml (GLU PSZ, MLE)
  • Chleb mieszany pszenno-żytni 50g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Rogal maślany 50g 1szt. (GLU PSZ, JAJ, MLE)
  • Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1szt (MLE)
  • Filet zapiekany drobiowy 50g (MLE)
  • Jabłko 1szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 1szt.
  • Woda mineralna n/g 0,5l 1szt.
  • Twarożek brzoskwiniowy (dieta) + 60 g(MLE)

Obiad – dieta łatwostrawna

  • Zupa pomidorowa z makaronem + 350g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL)
  • Ziemniaki z koperkiem gotowane 200g
  • Łosoś pieczony z przyprawami + 100g (RYB)
  • Szpinak gotowany z olejem + 75g
  • Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250ml
  • Sos grecki + 100g (SEL)
  • Bukiet jarzyn gotowany + 75 g (SEL)

9 styczeń 2025

Śniadanie – dieta podstawowa

  • Herbata czarna granulowana b/c 250ml
  • Zacierka na mleku/p 150ml (GLU PSZ, JAJ, MLE)
  • Chleb mieszany pszenno-żytni 50g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Bułka graham-pszenna 50g 1szt. (GLU PSZ)
  • Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1szt.(MLE)
  • Pasta twarogowa z pieczoną papryką + 60g (MLE, GOR, S02)
  • Ogórek kiszony 80g
  • Cukier 4g (saszetka) 1szt.
  • Sałata zielona 20g
  • Szynka krucha z pieca wieprzowa, parzona 50g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, może zawierać: JAJ, GOR, S02)
  • Woda mineralna n/g 0,5l 1szt.

Obiad – dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów

  • Żurek z ziemniakami + 400g (SOJ, MLE, GLU ŻYT, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SEL, GOR)
  • Ryż na sypko (brązowy) 200g
  • Sos pomidorowy + 100g
  • Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250ml
  • Surówka wielowarzywna z olejem + 75g (SEL)
  • Bukiet warzyw gotowanych + 75g
  • Mięso wieprzowe z warzywami do risotto + 150g (MLE, SEL)

8 styczeń 2025

Śniadanie – dieta podstawowa

  • Herbata czarna granulowana b/c 250ml
  • Owsianka z jabłkiem, rodzynkami i cynamonem C&C 150 g (MLE, GLU OW)
  • Chleb mieszany pszenno-żytni 50g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Bułka graham-pszenna 50g 1szt. (GLU PSZ)
  • Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1szt. (MLE)
  • Ser żółty 50g (MLE)
  • Pomidor 80g
  • Cukier 4g (saszetka) 1szt.
  • Szynka Drobiowa, parzona, z dodatkiem białka wieprzowego 50g (może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR)
  • Woda mineralna n/g 0,5l 1szt.
  • Sałata zielona 20g

Obiad – dieta podstawowa

  • Zupa z soczewicą i warzywami + 400g (GLU PSZ, SOJ, SEL)
  • Ziemniaki z koperkiem gotowane 200g
  • Zrazik drobiowy z kurczaka pieczony + 100g (GLU PSZ, JAJ)
  • Sos jarzynowy dieta + 100g (MLE)
  • Buraki po francusku + 75g
  • Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250ml
  • Kalafior gotowany + 75g

7 stycznia 2025

Śniadanie – dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów

  • Herbata czarna granulowana b/c 250ml
  • Chleb Graham 50g (GLU PSZ)
  • Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1szt. (MLE)
  • Pierś gotowana premium-dr,produkt grubo rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej 50g (może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR)
  • Roszponka 20g
  • Bułka graham-pszenna 50g 1szt. (GLU PSZ)
  • Cukier 4g (saszetka) 1szt.
  • Zielona pasta jajeczna + 60g (JAJ, MLE)
  • Ogórek kiszony 80g
  • Woda mineralna n/g 0,5l 1szt.

Obiad – dieta podstawowa

  • Zupa brokułowa z ryżem + 400g (SOJ, MLE, SEL)
  • Kotlet z jaj + 200g (GLU PSZ, JAJ)
  • Sos koperkowy + 100g (MLE, GOR)
  • Surówka z selera i jabłka b/c + 75 g (SEL)
  • Marchew z groszkiem + 75g
  • Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250ml

3 stycznia 2025

Śniadanie – dieta podstawowa

  • Kakao z mlekiem b/c 250 ml (MLE)
  • Zacierka na mleku /p 150ml (GLU,PSZ,MLE,JAJ)
  • Masło porcjowane 15g (82 %)(MLE)
  • Chleb mieszany pszenno -żytni 50 g (GLU,PSZ,ŻYT)
  • Bułka maślana 50g /1 szt. (GLU ,PSZ)
  • Dżem 50g
  • Cukier 4g /1 szt.
  • Serek homo naturalny 150 g (MLE) /1 szt.
  • Pomarańcza 1 szt.
  • Woda mineralna n/g 0,5 l /1szt

Obiad – dieta podstawowa

  • Krupnik jęczmienny 400 ml (SOJ ,SEL,GLU,JĘCZ )
  • Morszczuk panierowany 120g (GLU PSZ,JAJ,RYB )
  • Surówka z kapusty kiszonej z ogórkiem kiszonym i chilli 75 g
  • Ziemniaki z koperkiem gotowane 250g )
  • Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
  • Warzywa po grecku 75 g (GLU, PSZ,SEL)

2 stycznia 2025

Śniadanie – dieta podstawowa

  • Herbata czarna granulowana b/c 250 ml
  • Kasza kukurydziana na mleku 150 ml /p (MLE)
  • Masło porcjowane 15g (82 %)
  • Chleb mieszany pszenno -żytni 50 g (GLU,PSZ,ŻYT,)
  • Bułka graham -pszenna 50g (GLU ,PSZ)
  • Szynka Ojca Grzegorza wieprzowa wędzona 50g (SOJ)
  • Cukier 4g/1 szt
  • Ser żółty 50g (MLE)
  • Sałata zielona 20g
  • Woda mineralna n/g 0,5 l /1szt
  • Pomidor 80g

Obiad – dieta podstawowa

  • Barszcz czerwony z ziemniakami 400ml (SOJ, SEL,MLE )
  • Sos boloński z wieprzowiną 300g (SEL)
  • Makaron 200g (GLU,PSZ)
  • Brokuł gotowany 75g
  • Kompot owocowy z jabłkami z/c 250ml
  • Surówka z czerwonej kapusty b/c 75 g (MLE)