Przejdź do treści
Zdjęcia posiłków
16 czerwca 2025
Śniadanie – dieta podstawowa
- Kakao na mleku b/c 250 ml
- Zupa mleczna z płatkami owsianymi 150ml (BIA,GLU)
- Masło porcjowane 15g (82 %)(BIA)
- Chleb mieszany pszenno -żytni 60 g (GLU)
- Bułka pszenna 50g /1 szt. (GLU)
- Pasztet drobiowy pieczony 50g (GLU ,JAJ)
- Serek kanapkowy 60 g (BIA)
- Ogórek kiszony 80g
- Sałata zielona 20g
- Cukier(saszetka) 4g /1 szt
Obiad – dieta podstawowa
- Zupa zalewajka 400 ml (SEL,GLU)
- Makaron z serem twarogowym 300g (w tym makaron 200g, ser twarogowy 100g ) (GLU, JAJ, BIA)
- Kompot owocowy 250 ml
- Sos owocowy 100 g
- Surówka z tartej marchewki 150g
13 czerwca 2025
Śniadanie – dieta łatwostrawna
- Herbata czarna granulowana b/c 250ml
- Cukier (saszetka) 4g 1 szt.
- Zupa mleczna z pł. kukurydzianymi 150ml (BIA)
- Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt.
- Chleb pszenny 60g (GLU)
- Bułka pszenna 50g (GLU)
- Masło 15g 1 szt. (BIA)
- Twarożek 60g (BIA)
- Polędwica sopocka 50g (SOJ)
- Pomidor b/s 80g
- Sałata 20g
Obiad – dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów
- Zupa jarzynowa z zacierką 400ml (GLU, JAJ, SEL, BIA)
- Ryba panierowana (miruna) 120g (RYB, GLU, JAJ)
- Ziemniaki 250g
- Surówka z kapusty kiszonej i marchewki 150g
- Kompot owocowy b/c 250ml
12 czerwca 2025
Śniadanie – dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów
- Kakao z mlekiem b/c 250ml (BIA)
- Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt.
- Chleb graham 60g (GLU)
- Bułka grahamka 50g (GLU)
- Masło 15g 1 szt. (BIA)
- Jajko gotowane 1szt. (JAJ)
- Szynka drobiowa 50g (SOJ)
- Pomidor 80g
- Sałata 20g
Obiad – dieta podstawowa
- Kapuśniak z młodej kapusty 400ml (SEL)
- Sos mięsno – warzywny 150g (SEL)
- Kasza jęczmienna 250g (GLU)
- Bukiet jarzyn gotowanych 150g
- Kompot owocowy 250ml
11 czerwca 2025
Śniadanie – dieta podstawowa
- Herbata czarna granulowana b/c 250ml
- Cukier (saszetka) 4g 1 szt.
- Zupa mleczna z zacierką 150ml (BIA, GLU, JAJ)
- Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt.
- Chleb pszenno-żytni 60g (GLU)
- Bułka pszenna 50g (GLU)
- Masło 15g 1 szt. (BIA)
- Pasta twarogowa z rzodkiewką 60g (BIA)
- Dżem 50g
- Pomidor 80g
- Sałata 20g
Obiad – dieta podstawowa
- Zupa serowa z grzankami 400ml (BIA, GLU, SEL)
- Kotlet mielony smażony 120g (GLU, JAJ)
- Ziemniaki 250g
- Buraczki gotowane 150g
- Kompot owocowy b/c 250ml
10 czerwca 2025
Śniadanie – dieta podstawowa
- Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250ml (BIA, GLU)
- Cukier (saszetka) 4g 1 szt.
- Zupa mleczna z pł. kukurydzianymi 150ml (BIA)
- Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt.
- Chleb pszenno-żytni 60g (GLU)
- Bułka pszenna 50g (GLU)
- Masło 15g 1 szt. (BIA)
- Serek topiony 50g (BIA)
- Szynka gotowana 50g (SOJ)
- Ogórek zielony 80g
- Sałata 20g
Obiad – dieta podstawowa
- Zupa grochówka 400ml (SEL)
- Ryż z jabłkiem i cynamonem 300g (w tym ryż 200g, prażone jabłko z
- cynamonem 100g)
- Sos jogurtowy 100g (BIA)
- Surówka z tartej marchewki 150g
- Kompot owocowy 250m
9 czerwca 2025
Śniadanie – dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów
- Herbata czarna granulowana b/c 250ml
- Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt.
- Chleb graham 60g (GLU)
- Bułka grahamka 50g (GLU)
- Masło 15g 1 szt. (BIA)
- Szynka wieprzowa 50g (SOJ)
- Twarożek 60g (BIA)
- Pomidor 50g
Obiad – dieta podstawowa
- Zupa koperkowa z ziemniakami 400ml (BIA, GLU, SEL)
- Łazanki z mięsem i kapustą 300g (w tym 200g makaronu łazanki, 100g mięsa wieprzowego i kapusty) (GLU, JAJ)
- Brokuł gotowany 150g
- Kompot owocowy 250ml
6 czerwca 2025
Śniadanie – dieta podstawowa
- Herbata czarna granulowana b/c 250 ml
- Zupa mleczna z płatkami owsianymi 150ml (BIA,GLU)
- Masło porcjowane 15g (82 %)(BIA)
- Chleb mieszany pszenno -żytni 60 g (GLU)
- Bułka pszenna 50g /1 szt. (GLU)
- Polędwica sopocka 50g (SOJ)
- Pasta twarogowa pomidorowa 60 g (BIA)
- Ogórek zielony 80g
- Sałata zielona 20g
- Cukier(saszetka) 4g /1 szt
Obiad – dieta podstawowa
- Zupa szczawiowa z kluseczkami 400 ml (SEL,GLU,JAJ )
- Ryba panierowana 120g (RYB,GLU,JAJ)
- Kompot owocowy 250 ml
- Surówka z kapusty kiszonej i marchewki 150 g
- Ziemniaki gotowane 250g
5 czerwca 2025
Śniadanie – dieta podstawowa
- Kakao z mlekiem b/c 250 ml (BIA)
- Zupa mleczna z zacierką 150 ml (BIA,GLU, JAJ)
- Masło porcjowane 15g (82 %)(BIA)
- Chleb mieszany pszenno -żytni 60 g (GLU)
- Bułka pszenna 50g /1 szt. (GLU)
- Keczup 10g
- Parówki drobiowe 2 szt. (SOJ)
- Serek kanapkowy 50 g (BIA)
- Ogórek kiszony 80g
- Sałata zielona 20g
- Woda mineralna n/g 0,5 l /1szt
- Cukier(saszetka) 4g /1 szt
Obiad – dieta podstawowa
- Zupa grysikowa 400 ml (SEL,GLU)
- Risotto z mięsem i warzywami 300g ( w tym 200g ryżu, 100g mięsa wieprzowego i warzyw ) (SEL)
- Sos pomidorowy 100g (GLU,SEL)
- Kompot owocowy 250 ml
- Brokuł gotowany 150 g
4 czerwca 2025
Śniadanie – dieta podstawowa
- Herbata czarna granulowana b/c 250 ml
- Kasza manna na mleku z syropem owocowym 150 ml (BIA)
- Masło porcjowane 15g (82 %)(BIA)
- Chleb mieszany pszenno -żytni 60 g (GLU)
- Bułka pszenna 50g /1 szt. (GLU)
- Dżem 50g
- Pasta twarogowa z koperkiem 60 g (BIA)
- Ogórek kiszony 80g
- Sałata zielona 20g
- Woda mineralna n/g 0,5 l /1szt
- Cukier(saszetka) 4g /1 szt
Obiad – dieta podstawowa
- Zupa pomidorowa z ryżem 400 ml (SEL,BIA,GLU,JAJ )
- Ziemniaki gotowane 250g
- Pałeczki z kurczaka pieczony 2 szt.
- Fasolka szparagowa 150g
- Kompot owocowy 250 ml
3 czerwca 2025
Śniadanie – dieta podstawowa
- Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (BIA,GLU)
- Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi 150 ml (BIA)
- Masło porcjowane 15g (82 %)(BIA)
- Chleb mieszany pszenno -żytni 60 g (GLU)
- Bułka pszenna 50g /1 szt. (GLU)
- Szynka drobiowa 50g (SOJ)
- Paprykarz szczeciński 70 g (RYB)
- Ogórek kiszony 80g
- Sałata zielona 20g
- Woda mineralna n/g 0,5 l /1szt
- Cukier(saszetka) 4g /1 szt
Obiad – dieta podstawowa
- Zupa zalewajka z ziemniakami 400 ml (SEL,GLU)
- Makaron z serem twarogowym 300g (w tym makaron 200g, ser twarogowy 100g ) (GLU, JAJ, BIA)
- Kompot owocowy 250 ml
- Sos owocowy 100 g
- Surówka z tartej marchewki i jabłka 150g
2 czerwca 2025
Śniadanie – dieta podstawowa
- Kakao z mlekiem b/c 250 ml (BIA)
- Owsianka z owocami 150 ml (BIA,GLU)
- Masło porcjowane 15g (82 %)(BIA)
- Chleb mieszany pszenno -żytni 60 g (GLU)
- Bułka pszenna 50g /1 szt. (GLU)
- Szynka wieprzowa 50g (SOJ)
- Serek topiony 50g (BIA )
- Pomidor 80g
- Sałata zielona 20g
- Woda mineralna n/g 0,5 l /1szt
- Cukier(saszetka) 4g /1 szt
Obiad – dieta podstawowa
- Zupa ogórkowa z ryżem 400 ml (SEL,BIA ,GLU)
- Ziemniaki gotowane 250g
- Pulpet drobiowy gotowany 100g (GLU,JAJ )
- Kompot owocowy 250 ml
- Surówka z młodej kapusty 150 g (JAJ, GOR)
- Sos koperkowy 100 g (SEL,GLU,BIA)