Przejdź do treści
Zdjęcia posiłków
21 styczeń 2025
Śniadanie – dieta podstawowa
- Herbata czarna granulowana b/c 250ml
- Zacierka na mleku/p 150ml (GLU PSZ, vMLE)
- Chleb mieszany pszenno-żytni 50g ( GLU PSZ, GLU ŻYT)
- Bułka graham-pszenna 50g 1szt. (GLU PSZ)
- Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1szt. (MLE)
- Szynka krucha z pieca wieprzowa, parzona 50g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, może zawierać: JAJ, GOR, S02)
- Twarożek z koperkiem + 60g (MLE)
- Pomidor 80g
- Sałata zielona 20g
- Woda mineralna n/g 0,5l 1szt.
- Cukier 4g (saszetka) 1szt.
Obiad – dieta podstawowa
- Zupa ogórkowa z ziemniakami + 400g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL)
- Ryż na sypko 200g
- Gulasz wołowy + 200g
- Surówka z białej kapusty z koperkiem b/c + 75g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250ml
- Bukiet jarzyn gotowany + 75g (SEL)
20 styczeń 2025
Śniadanie – dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów
- Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
- Chleb Graham 50g (GLU PSZ)
- Bułka graham-pszenna 50g 1szt. (GLU PSZ)
- Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1szt.(MLE)
- Pierś gotowana premium-dr,produkt grubo rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej 50g (może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR)
- Ogórek kiszony 80g
- Twarożek pomidorowy + 60g (MLE)
- Sałata zielona 20g
- Woda mineralna n/g 0,5l 1szt.
Obiad – dieta łatwostrawna
- Zupa dyniowa z ziemniakami + 400g (SOJ, MLE, SEL)
- Makaron penne 200g (GLU PSZ)
- Sos szpinakowy z serem białym – dieta + 150g (MLE)
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250ml
- Marchew gotowana z olejem + 75g
17 styczeń 2025
Śniadanie – dieta łatwostrawna z ograniczeniem węglowodanów
- Herbata czarna granulowana b/c 250 ml
- Masło porcjowane 15g (82 %) (MLE)
- Chleb Graham 50 g (GLU,PSZ)
- Bułka graham 50g (GLU ,PSZ)
- Szynka wiśniowa wieprzowa wędzona parzona 40g (SOJ)
- Twarożek z cynamonem 60g (MLE)
- Pomidor 100g
- Woda mineralna n/g 0,5 l /1szt
Obiad – dieta podstawowa
- Krupnik jęczmienny 400 ml (SOJ ,SEL,GLU,JĘCZ )
- Morszczuk smażony 120g (GLU PSZ,JAJ,RYB )
- Surówka z kapusty kiszonej z ogórkiem kiszonym i jabłkiem 75 g
- Ziemniaki z koperkiem gotowane 250g )
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Warzywa po grecku 75 g (SEL)
16 styczeń 2025
Śniadanie – dieta łatwostrawna z ograniczeniem węglowodanów
- Herbata czarna granulowana b/c 250 ml
- Masło porcjowane 15g (82 %) (MLE)
- Chleb Graham 50 g (GLU,PSZ)
- Bułka graham 50g (GLU ,PSZ)
- Szynka dębowa drobiowy 50g
- Twarożek 60g (MLE)
- Pomidorki 80g
- Woda mineralna n/g 0,5 l /1szt
- Sałata zielona 20g
Obiad – dieta podstawowa
- Zupa szpinakowa z ziemniakami 400ml (SOJ, SEL )
- Sos boloński z wieprzowiną 200g (SEL)
- Makaron pełnoziarnisty 200g (GLU,PSZ)
- Bukiet warzyw gotowanych 75g
- Kompot owocowy z jabłkami z/c 250ml>
- Surówka z selera i jabłka b/c 75 g (SEL)
15 styczeń 2025
Śniadanie – dieta podstawowa
- Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU,ŻYT, JĘCZ)
- Owsianka budyniowaz bananem , borówkami z posypką chia 150g (MLE,GLU,OW )
- Masło porcjowane 15g (82 %)
- Chleb pszenno-żytni 50 g (GLU,PSZ, ŻYT))
- Cukier 4g / saszetka -1 szt.
- Woda mineralna n/g 0,5l -1 szt
- Bułka pszenna-graham 50g (GLU ,PSZ)
- Schab Ojca Grzegorza wędlina-wieprzowa,wędzona ,parzona 50g (PSZ, GOR, SOJ, MLE,JAJ,SEL )
- Pomidorki koktajlowe 80g
- Roszponka 20g
Obiad – dieta podstawowa
- Kapuśniak z kapusty kiszonej 400 ml (GLU, PSZ,SEL SOJ )
- Kasza jęczmienna / sypko 200g (GLU,JĘCZ)
- Sos pieczarkowy 100g (MLE)
- Filet z kurczaka pieczony w słodkiej papryce 100g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Cukinia gotowana 75g
- Surówka z marchwi z olejem b/c 75g
14 styczeń 2025
Śniadanie – dieta łatwostrawna z ograniczeniem węglowodanów
- Herbata czarna granulowana b/c 250 ml
- Masło porcjowane 15g (82 %) (MLE)
- Chleb Graham 50 g (GLU,PSZ)
- Bułka graham 50g (GLU ,PSZ)
- Filet zapiekany drobiowy 50g (MLE)
- Jajko w sosie tatarskim 100g (JAJ,MLE, GOR)
- Pomidor 80g
- Woda mineralna n/g 0,5 l /1szt
- Sałata zielona 20g
Obiad – dieta podstawowa
- Zupa jarzynowa z zacierką 400 ml (GLU, PSZ,SOJ,SEL,MLE )
- Pulpet wieprzowy 100g ( GLU,PSZ,JAJ)
- Ziemniaki z koperkiem gotowane 200g
- Surówka z kapusty białej i czerwonej 75g (GOR,SEL)
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Sos pietruszkowy 100 g (MLE,SOJ)
- Szpinak gotowane z olejem 75g
13 styczeń 2025
Śniadanie – dieta podstawowa
- Herbata czarna granulowana b/c 250 ml
- Kaszka kukurydziana na mleku 150 ml /p (MLE)
- Masło porcjowane 15g (82 %)
- Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU,PSZ)
- Cukier 4g /1 szt
- Bułka pszenna 50g (GLU ,PSZ)
- Szynka krucha z pieca wieprzowa-parzona 50g (MLE,GLU,PSZ,JAJ,SOJ,SEL,GOR,SO2)
- Sałatka a „la capresa 100g (MLE)
- Woda mineralna n/g 0,5 l /1szt
Obiad – dieta podstawowa
- Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml (SOJ,MLE ,SEL)
- Ryż na sypko 200g
- Kokosowy dhal z zieloną soczewicą 150g (MLE,GOR)
- Fasolka szparagowa zielona 75g
- Jabłko 150g
- Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml
10 styczeń 2025
Śniadanie – dieta podstawowa
- Herbata czarna granulowana b/c 250ml
- Płatki pszenne na mleku/p 150ml (GLU PSZ, MLE)
- Chleb mieszany pszenno-żytni 50g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
- Rogal maślany 50g 1szt. (GLU PSZ, JAJ, MLE)
- Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1szt (MLE)
- Filet zapiekany drobiowy 50g (MLE)
- Jabłko 1szt.
- Cukier 4g (saszetka) 1szt.
- Woda mineralna n/g 0,5l 1szt.
- Twarożek brzoskwiniowy (dieta) + 60 g(MLE)
Obiad – dieta łatwostrawna
- Zupa pomidorowa z makaronem + 350g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL)
- Ziemniaki z koperkiem gotowane 200g
- Łosoś pieczony z przyprawami + 100g (RYB)
- Szpinak gotowany z olejem + 75g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250ml
- Sos grecki + 100g (SEL)
- Bukiet jarzyn gotowany + 75 g (SEL)
9 styczeń 2025
Śniadanie – dieta podstawowa
- Herbata czarna granulowana b/c 250ml
- Zacierka na mleku/p 150ml (GLU PSZ, JAJ, MLE)
- Chleb mieszany pszenno-żytni 50g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
- Bułka graham-pszenna 50g 1szt. (GLU PSZ)
- Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1szt.(MLE)
- Pasta twarogowa z pieczoną papryką + 60g (MLE, GOR, S02)
- Ogórek kiszony 80g
- Cukier 4g (saszetka) 1szt.
- Sałata zielona 20g
- Szynka krucha z pieca wieprzowa, parzona 50g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, może zawierać: JAJ, GOR, S02)
- Woda mineralna n/g 0,5l 1szt.
Obiad – dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów
- Żurek z ziemniakami + 400g (SOJ, MLE, GLU ŻYT, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SEL, GOR)
- Ryż na sypko (brązowy) 200g
- Sos pomidorowy + 100g
- Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250ml
- Surówka wielowarzywna z olejem + 75g (SEL)
- Bukiet warzyw gotowanych + 75g
- Mięso wieprzowe z warzywami do risotto + 150g (MLE, SEL)
8 styczeń 2025
Śniadanie – dieta podstawowa
- Herbata czarna granulowana b/c 250ml
- Owsianka z jabłkiem, rodzynkami i cynamonem C&C 150 g (MLE, GLU OW)
- Chleb mieszany pszenno-żytni 50g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
- Bułka graham-pszenna 50g 1szt. (GLU PSZ)
- Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1szt. (MLE)
- Ser żółty 50g (MLE)
- Pomidor 80g
- Cukier 4g (saszetka) 1szt.
- Szynka Drobiowa, parzona, z dodatkiem białka wieprzowego 50g (może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR)
- Woda mineralna n/g 0,5l 1szt.
- Sałata zielona 20g
Obiad – dieta podstawowa
- Zupa z soczewicą i warzywami + 400g (GLU PSZ, SOJ, SEL)
- Ziemniaki z koperkiem gotowane 200g
- Zrazik drobiowy z kurczaka pieczony + 100g (GLU PSZ, JAJ)
- Sos jarzynowy dieta + 100g (MLE)
- Buraki po francusku + 75g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250ml
- Kalafior gotowany + 75g
7 stycznia 2025
Śniadanie – dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów
- Herbata czarna granulowana b/c 250ml
- Chleb Graham 50g (GLU PSZ)
- Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1szt. (MLE)
- Pierś gotowana premium-dr,produkt grubo rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej 50g (może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR)
- Roszponka 20g
- Bułka graham-pszenna 50g 1szt. (GLU PSZ)
- Cukier 4g (saszetka) 1szt.
- Zielona pasta jajeczna + 60g (JAJ, MLE)
- Ogórek kiszony 80g
- Woda mineralna n/g 0,5l 1szt.
Obiad – dieta podstawowa
- Zupa brokułowa z ryżem + 400g (SOJ, MLE, SEL)
- Kotlet z jaj + 200g (GLU PSZ, JAJ)
- Sos koperkowy + 100g (MLE, GOR)
- Surówka z selera i jabłka b/c + 75 g (SEL)
- Marchew z groszkiem + 75g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250ml
3 stycznia 2025
Śniadanie – dieta podstawowa
- Kakao z mlekiem b/c 250 ml (MLE)
- Zacierka na mleku /p 150ml (GLU,PSZ,MLE,JAJ)
- Masło porcjowane 15g (82 %)(MLE)
- Chleb mieszany pszenno -żytni 50 g (GLU,PSZ,ŻYT)
- Bułka maślana 50g /1 szt. (GLU ,PSZ)
- Dżem 50g
- Cukier 4g /1 szt.
- Serek homo naturalny 150 g (MLE) /1 szt.
- Pomarańcza 1 szt.
- Woda mineralna n/g 0,5 l /1szt
Obiad – dieta podstawowa
- Krupnik jęczmienny 400 ml (SOJ ,SEL,GLU,JĘCZ )
- Morszczuk panierowany 120g (GLU PSZ,JAJ,RYB )
- Surówka z kapusty kiszonej z ogórkiem kiszonym i chilli 75 g
- Ziemniaki z koperkiem gotowane 250g )
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Warzywa po grecku 75 g (GLU, PSZ,SEL)
2 stycznia 2025
Śniadanie – dieta podstawowa
- Herbata czarna granulowana b/c 250 ml
- Kasza kukurydziana na mleku 150 ml /p (MLE)
- Masło porcjowane 15g (82 %)
- Chleb mieszany pszenno -żytni 50 g (GLU,PSZ,ŻYT,)
- Bułka graham -pszenna 50g (GLU ,PSZ)
- Szynka Ojca Grzegorza wieprzowa wędzona 50g (SOJ)
- Cukier 4g/1 szt
- Ser żółty 50g (MLE)
- Sałata zielona 20g
- Woda mineralna n/g 0,5 l /1szt
- Pomidor 80g
Obiad – dieta podstawowa
- Barszcz czerwony z ziemniakami 400ml (SOJ, SEL,MLE )
- Sos boloński z wieprzowiną 300g (SEL)
- Makaron 200g (GLU,PSZ)
- Brokuł gotowany 75g
- Kompot owocowy z jabłkami z/c 250ml
- Surówka z czerwonej kapusty b/c 75 g (MLE)