Przejdź do treści
Zdjęcia posiłków
29 marca 2024
Śniadanie – dieta podstawowa
- Kakao z mlekiem b/c 250 ml (MLE)
- Zacierka na mleku 150 ml (MLE,PSZ,GLU)
- Chleb pszenno-żytni 50g (GLU,PSZ)
- Bułka maślana 50g (GLU ,PSZ,JAJ,MLE)
- Dżem 50g
- Serek homo naturalny 150g / 1 szt(MLE)
- Pomidorki koktajlowe 80g
- Mandarynka 1 szt.
- Woda mineralna n/g 0,5 l /1szt
- Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt (MLE)
Obiad – dieta podstawowa
- Kalafiorowa z ryżem 400ml (MLE, SEL)
- Ryba smażona (Miruna) 120g (GLU PSZ,JAJ, RYB)
- Ziemniaki z tłuszczem i koperkiem 200g (MLE)
- Surówka z kapusty kiszonej z olejem 75g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250ml
- Warzywa po grecku* 75g (GLU PSZ,SEL)
28 marca 2024
Śniadanie – dieta podstawowa
- Herbata czarna granulowana b/c 250 ml
- Chleb pszenno-żytni 50 g (GLU,PSZ)
- Mandarynka 1 szt.
- Bułka pszenna 50g (GLU ,PSZ)
- Szynka Ojca Grzegorza wieprzowa- wędzona 50g (SOJ)
- Ser żółty 50g (MLE)
- Pomidor 80g
- Rukola 20g
- Woda mineralna n/g 0,5 l /1szt
- Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt (MLE)
Obiad – dieta podstawowa
- Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml (SEL ,GLU,PSZ,MLE )
- Łazanki z kapustą i mięsem wp. z łopatki 300g(GLU, PSZ, JAJ, SEL,GOR)
- Marchew gotowana z olejem 75g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
27 marca 2024
Śniadanie – dieta podstawowa
- Herbata czarna granulowana b/c 250 ml
- Cukier 4g (saszetka) 1 szt
- Chleb mieszany pszenno -żytni 50 g (GLU,PSZ,ŻYT)
- Ryż na mleku z musem jabłkowym 150 g (MLE)
- Bułka graham- pszenna 50g (GLU ,PSZ)
- Indyk z pasieki 50g (MLE, ,GOR)
- Serek homo owocowy 150g /1 szt. (MLE)
- Pomidorki koktajlowe 80g
- Pomarańcza 1/2 szt.
- Woda mineralna n/g 0,5 l /1szt
- Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt (MLE)
Obiad – dieta podstawowa
- Grysikowa 400 ml (SEL ,GLU,PSZ )
- Ziemniaki z koperkiem gotowane 200g (GLU,JĘCZ)
- Eskalopka z kurczaka 100g (GLU,PSZ,JAJ,MLE)
- Sos ziołowy 100 ml (GLU,PSZ, MLE)
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Fasolka szparagowa z wody 75 g
- Dynia duszona z olejem 75g (GLU ,PSZ)
26 marca 2024
Śniadanie – dieta podstawowa
- Herbata czarna granulowana b/c 250 ml
- Cukier 4g (saszetka) 1 szt
- Chleb mieszany pszenno -żytni 50 g (GLU,PSZ,ŻYT)
- Makaron na mleku 150 g (GLU,PSZ,MLE)
- Bułka graham- pszenna 50g (GLU ,PSZ)
- Szynka tostowa drobiowa 50g (MLE, ,GOR)
- Ser mozzarella 50g (MLE)
- Sałatka z pomidorów i koperku 80g
- Sałata zielona 20g
- Woda mineralna n/g 0,5 l /1szt
- Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt (MLE)
Obiad – dieta łatwostrawna
- Wielowarzywna z ziemniakami 400 ml (SEL ,MLE,GLU,PSZ )
- Kasza jęczmienna /sypko 200g (GLU,JĘCZ)
- Pieczeń rzymska wieprzowa 100g (GLU,PSZ,JAJ)
- Sos ziołowy 100 ml (GLU,PSZ, MLE)
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Marchew oprószana z olejem 75 g (GLU,PSZ)
- Brokuł gotowany 75g
25 marca 2024
Śniadanie – dieta podstawowa
- Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (ŻYT, GLU,MLE,JĘCZ)
- Cukier 4g (saszetka) 1 szt
- Chleb mieszany pszenno -żytni 50 g (GLU,PSZ,ŻYT)
- Owsianka budyniowa z masłem orzechowym , bananem i borówką z posypką chia 150g (OZI,MLE,GLU,OW)
- Bułka graham- pszenna 50g (GLU ,PSZ)
- Szynka Ojca Grzegorza wieprzowa wędzona 50g (SOJ)
- Jajko kl M -1szt. (JAJ)
- Pomidorki koktajlowe 80g
- Sałata zielona 20g
- Woda mineralna n/g 0,5 l /1szt
- Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt (MLE)
Obiad – dieta podstawowa
- Grochowa z ziemniakami 400 ml (SEL ,GLU,PSZ )
- Kluski leniwe z serem 250 g (GLU, PSZ, JAJ, MLE)
- Sos jogurtowy 100 ml (MLE)
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Surówka z marchwi i jabłka z olejem 150g
22 marca 2024
Śniadanie – dieta podstawowa
- Kakao z mlekiem b/c 250 ml (MLE)
- Cukier 4g (saszetka) 1 szt
- Chleb mieszany pszenno -żytni 50 g (GLU,PSZ,ŻYT)
- Kasza manna z syropem o smaku malinowym 150 g (GLU,MLE,PSZ)
- Masło porcjowane 15g (82% tł) 1szt (MLE)
- Serek kanapkowy mini o smaku śmietankowym 30g /1 szt (MLE)
- Dżem 50g
- Mandarynki 2 szt
- Bułka maślana 50g /1 szt (GLU ,PSZ,JAJ,MLE)
- Mix sałat 20g
Obiad – dieta podstawowa
- Szpinakowa z zacierką 400 ml (SEL ,MLE,GLU,JAJ,PSZ )
- Ziemniaki z koperkiem gotowane 200g
- Łosoś pieczony 120g (RYB)
- Sos cytrynowy 100 ml (GLU,PSZ, MLE)
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Bukiet jarzyn gotowany z olejem – na ciepło 75 g ( SEL)
- Sałatka z kapusty czerwonej z olejem 75g
21 marca 2024
Śniadanie – dieta podstawowa
- Herbata czarna granulowana b/c 250 ml
- Cukier 4g (saszetka) 1 szt
- Chleb mieszany pszenno -żytni 50 g (GLU,PSZ,ŻYT)
- Owsianka budyniowa z bananem i borówką z posypką
- chia 150g
- Bułka graham- pszenna 50g (GLU ,PSZ)
- Indyk z pasieki produkt drobiowy 50g
- Ser topiony trójkąt 17,5g /1 szt
- Papryka świeża 80g
- Sałata lodowa 20g
- Woda mineralna n/g 0,5 l /1szt
- Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt (MLE)
Obiad – dieta podstawowa
- Barszcz biały z ziemniakami 400 ml (GLU, PSZ,SEL ,MLE,ŻYT)
- Fasolka po bretońsku 300g ( GLU,PSZ,SOJ,MLE,GOR)
- Chleb Graham 100g
- Banan 1 szt.
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Dynia duszona z olejem 75g (GLU,PSZ)
20 marca 2024
Śniadanie – dieta podstawowa
- Herbata czarna granulowana b/c 250 ml
- Cukier 4g (saszetka) 1 szt
- Chleb mieszany pszenno -żytni 50 g (GLU,PSZ,ŻYT)
- Kasza kukurydziana na mleku 150 ml (MLE)
- Bułka graham- pszenna 50g (GLU ,PSZ)
- Pyzdra szynkowa -wędzona wieprzowa 50g
- Pomidorki koktajlowe 80g
- Woda mineralna n/g 0,5 l /1szt
- Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt (MLE)
- Sałata zielona 20g
- Jajko gotowane kl.M /1 szt.
Obiad – dieta podstawowa
- Pieczarkowa z makaronem 400 ml (GLU, PSZ,SEL ,MLE)
- Pulpet drobiowy 100g ( GLU,PSZ,JAJ)
- Ziemniaki z koperkiem gotowane 200g
- Surówka z marchwi 75g (MLE, SO2)
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Sos pietruszkowy 100ml (GLU,PSZ,MLE,SEL)
- Szpinak gotowany z olejem 75g (GLU,PSZ)
19 marca 2024
Śniadanie – dieta z ograniczeniem węglowodanów
- Herbata czarna granulowana b/c 250 ml
- Chleb Graham 50 g (GLU,PSZ)
- Przysmak Górski 60g (MLE)
- Bułka graham 50g (GLU ,PSZ)
- Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa 50g
- Papryka świeża 80g
- Woda mineralna n/g 0,5 l /1szt
- Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt (MLE)
- Sałata zielona 20g
Obiad – dieta podstawowa
- Krem z brokuła z ziemniakami 400 ml (GLU, PSZ,MLE,SEL )
- Gulasz wołowy 200g (GLU, PSZ)
- Kasza gryczana 200g
- Cukinia pieczona z olejem 75g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Sałatka z buraków i jabłka z olejem 75g
18 marca 2024
Śniadanie – dieta łatowstrawna
- Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml
- Płatki pszenne na mleku 150 ml.(GLU, PSZ, MLE)
- Cukier 4g (saszetka) 1 szt
- Chleb mieszany pszenno -żytni 50 g (GLU,PSZ,ŻYT)
- Serek kanapkowy mini o smaku śmietankowym 30g /1 szt.(MLE)
- Bułka pszenna 50g (GLU ,PSZ)
- Pyzdra szynkowa -wędzona wieprzowa 50g
- Pomidor 80g
- Woda mineralna n/g 0,5 l /1szt
- Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt (MLE)
- Mix sałat 20g
Obiad – dieta podstawowa
- Fasolowa z ziemniakami 400 ml (GLU, PSZ,SEL )
- Twaróg półtłusty 100g ( MLE)
- Makaron pełnoziarnisty 200g (GLU, PSZ)
- Szpinak gotowany z czoskiem 75g (MLE)
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Mandarynka 1 szt.
15 marca 2024
Śniadanie – dieta podstawowa
- Herbata czarna granulowana b/c 250 ml
- Cukier 4g (saszetka) 1 szt
- Chleb mieszany pszenno -żytni 50 g (GLU,PSZ,ŻYT)
- Ser twarogowy śmietankowy 16,67g(Kiri ,Haga) 1 szt.
- Bułka maślana 50g (GLU ,PSZ)
- Dżem 50g
- Mandarynki 2 szt.
- Woda mineralna n/g 0,5 l /1szt
- Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt (MLE)
Obiad – dieta podstawowa
- Krupnik jęczmienny 400 ml (SEL ,MLE,GLU,JĘCZ )
- Ziemniaki z koperkiem gotowane 200g
- Ryba smażona (Miruna) 120g (GLU,PSZ,JAJ,RYB)
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Warzywa po grecku 100 g ( GLU, PSZ, SEL)
- Surówka z kapusty kiszonej z olejem 100 g
14 marca 2024
Śniadanie – dieta łatwostrawna
- Herbata czarna granulowana b/c 250 ml
- Cukier 4g (saszetka) 1 szt
- Kasza manna z syropem o smaku malinowym 150 ml( MLE,GLU,ŻYT)
- Chleb mieszany pszenno -żytni 50 g (GLU,PSZ,ŻYT)
- Bułka pszenna-grahamka 50g (GLU ,PSZ)
- Schab na kartki wieprzowy- wędzony ,parzony 50g
- Ser twarogowy półtłusty 60g (MLE)
- Pomidor 80g
- Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt (MLE)
- Woda mineralna n/g 1 szt. /500ml.
- Sałata lodowa 20g
Obiad – dieta łatwostrawna
- Szpinakowa z ziemniakami 400 ml (GLU, PSZ,MLE,SEL )
- Sos boloński z mięsa wp 150g (GLU, PSZ,SEL, MLE)
- Makaron pełnoziarnisty 200g (GLU, PSZ)
- Bukiet warzyw gotowanych królewski 75g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Surówka z rzepy białej i jabłka 75g (MLE)
13 marca 2024
Śniadanie – dieta podstawowa
- Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU, ŻYT, JĘCZ)
- Cukier 4g (saszetka) 1 szt
- Owsianka budyniowa z bananem i posypką chia 150 ml( MLE,GLU,ŻYT)
- Chleb mieszany pszenno -żytni 50 g (GLU,PSZ,ŻYT)
- Bułka pszenna-grahamka 50g (GLU ,PSZ)
- Dżem 50g
- Ser topiony 50g /1 szt (MLE)
- Pomidor 80g
- Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt (MLE)
- Woda mineralna n/g 1 szt. /500ml.
- Roszponka 20g
Obiad – dieta podstawowa
- Zupa kapuśniak z kapusty białej 400 ml (SEL ,GLU, PSZ, GOR)
- Pulpet wieprzowy 100g (GLU PSZ,JAJ)
- Cukinia pieczona z olejem 75g
- Kasza jęczmienna /sypko 200g (GLU, JĘCZ)
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Surówka z marchwi i selera z olejem 75g (SEL)
- Sos chrzanowym 100ml (GLU,PSZ,SEL)
12 marca 2024
Śniadanie – dieta podstawowa
- Herbata czarna granulowana b/c 250 ml
- Cukier 4g (saszetka) 1 szt
- Płatki jęczmienne na mleku 150 ml( MLE,GLU,ŻYT)
- Chleb mieszany pszenno -żytni 50 g (GLU,PSZ,ŻYT)
- Bułka pszenna-grahamka 50g (GLU ,PSZ)
- Pyzdra schabowa wieprzowa wędzona 50g (SOJ)
- Ser Almette mini 30g /1 szt (MLE)
- Pomidor 80g
- Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt (MLE)
- Woda mineralna n/g 1 szt. /500ml.
- Sałata zielona 20g
Obiad – dieta podstawowa
- Zupa jarzynowa z zacierką 400 ml (GLU ,SEL ,PSZ,JAJ,MLE )
- Kotlet drobiowy panierowany 100g (GLU PSZ,JAJ)
- Ziemniaki z koperkiem gotowane 200g
- Surówka wykwintna z olejem 75g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Marchew oprószana z olejem 75g (GLU,PSZ)
11 marca 2024
Śniadanie – dieta podstawowa
- Herbata czarna granulowana b/c 250 ml
- Cukier 4g (saszetka) 1 szt
- Makaron na mleku 150 ml( MLE)
- Chleb mieszany pszenno -żytni 50 g (GLU,PSZ,ŻYT)
- Bułka pszenna 50g (GLU ,PSZ)
- Szynka Ojca Grzegorza wieprzowa wędzona 50g (SOJ)
- Ser mozzarella 50g (MLE)
- Ogórek kiszony 80g
- Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt (MLE)
- Woda mineralna n/g 1 szt. /500ml.
- Sałata zielona 20g
8 marca 2024
Śniadanie – dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów
- Herbata czarna granulowana b/c 250ml
- Chleb Graham 50g (GLU PSZ)
- Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1szt. (MLE)
- Ser żółty 50g (MLE)
- Sałata zielona 20g
- Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ)
- Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 50g
- Woda mineralna n/g 0,5l 1szt.
Obiad – dieta łatwostrawna
- Krem z dyni 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
- Ziemniaki z koperkiem 200 g
- Łosoś pieczony 100 g (RYB)
- Warzywa gotowane 75g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250ml
- Sos cytrynowy 100 ml (GLU PSZ, MLE,)
- Szpinak gotowany z olejem* 75 g (GLU PSZ)
7 marca 2024
Śniadanie – dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów
- Herbata czarna granulowana b/c 250ml
- Chleb Graham 50 g (GLU PSZ)
- Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1szt. (MLE)
- Pasta z twarogu z koperkiem 60g (MLE)
- Pomidor 80g
- Bułka graham-pszenna 50g 1szt. (GLU PSZ)
- Szynka tostowa- drobiowa, średnio rozdrob. 50g (może zawierać: MLE, GOR)
- Rukola 20g
- Woda mineralna n/g 0,5l 1szt.
Obiad – dieta podstawowa
- Ziemniaczana 400ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
- Risotto z mięsem wieprzowym i warzywami 300g (SEL)
- Sos pomidorowy 100ml (GLU PSZ)
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250ml
- Surówka z selera i marchwi z olejem 75g(SEL)
- Cukinia pieczona z olejem * 75g
6 marca 2024
Śniadanie – dieta łatwostrawna
- Herbata czarna granulowana b/c 250ml
- Owsianka z jabłkiem, rodzynkami i cynamonem C&C 150g (MLE, GLU OW)
- Bułka pszenna długa krojona 50g (GLU PSZ)
- Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1szt. ( MLE)
- Serek homo. naturalny 60 g (MLE)
- Pomidor 80g
- Bułka pszenna 50g 1szt. (GLU PSZ)
- Cukier 4g (saszetka) 1szt.
- Roszponka 20g
- Pyzdra schabowa-wędzonka wieprzowa schab wieprzowy wędzony parzony 50g
- Woda mineralna n/g 0,5l 1szt.
Obiad – dieta łatwostrawna
- Grysikowa 400 ml (GLU PSZ, SEL)
- Zrazik drobiowy z udźca gotowany mielony 100g (GLU PSZ, JAJ)
- Ziemniaki z koperkiem 200g
- Sos jarzynowy 100ml (GLU PSZ, SEL)
- Buraczki gotowane 75g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250ml
- Kalafior gotowany* 75g
5 marca 2024
Śniadanie – dieta łatwostrawna
- Herbata czarna granulowana b/c 250ml
- kasza kukurydziana na ml/p 150ml (MLE)
- Bułka pszenna długa krojona 50g (GLU PSZ)
- Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1szt. (MLE)
- Szynka tostowa- drobiowa, średnio rozdrob 50g (może zawierać: MLE, GOR)
- Sałata zielona 20g
- Bułka pszenna 50g 1szt. (GLU PSZ)
- Cukier 4g (saszetka) 1szt.
- Jajko gotowane kl M 1 szt (JAJ)
- Pomidor 80g
- Woda mineralna n/g 0,5l 1szt.
Obiad – dieta łatwostrawna
- Solferino 400ml (GLU PSZ, MLE, SEL,)
- Makaron 200g (GLU PSZ)
- Gulasz wołowy 200g (GLU PSZ)
- Dynia duszona z olejem i ziołami* 75g (GLU PSZ)
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250ml
- Szpinak gotowany z olejem* 75g (GLU PSZ)
4 marca 2024
Śniadanie – dieta łatwostrawna
- Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
- Płatki jęczmienna na mleku /p 150ml (MLE, GLU JĘCZ)
- Bułka pszenna długa krojona 50g (GLU PSZ)
- Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1szt. (MLE)
- Pyzdra schabowa-wędzonka wieprzowa schab
- wieprzowy wędzony parzony 50g
- Pomidor 80g
- Bułka pszenna 50g 1szt. (GLU PSZ)
- Cukier 4g (saszetka) 1szt.
- Serek kanapkowy mini o smaku śmietankowym 30g 1szt. (MLE)
- Mix sałat 20g
- Woda mineralna n/g 0,5l 1szt
Obiad – dieta łatwostrawna
- Brokułowa z ryżem 400ml ( MLE, SEL)
- Ziemniaki 250 g
- Gulasz warzywny z tofu dieta* 150g ( GLU PSZ, SOJ, SEL)
- Marchew gotowana z olejem 75g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250ml
- Buraczki gotowane 75g
1 marca 2024
Śniadanie – dieta podstawowa
- Kakao z mlekiem b/c 250 ml
- Cukier 4g (saszetka) 1 szt
- Zacierka na mleku 150 ml( MLE,GLU, PSZ,JAJ)
- Chleb pszenno-żytni 50 g (GLU,PSZ,ŻYT)
- Bułka maślana 50g (GLU ,PSZ,JAJ ,MLE)
- Dżem 50g
- Serek homo naturalny 150 g /1 szt (MLE)
- Mandarynki 1 szt.
- Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt (MLE)
- Woda mineralna n/g 1 szt. /500ml.
- Pomidorki koktajlowe 80 g
Obiad – dieta podstawowa
- Kalafiorowa z ryżem 400 ml (SEL ,MLE)
- Ziemniaki z koperkiem 200g
- Ryba smażona (Miruna) 120g (GLU,PSZ,JAJ,RYB)
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Warzywa po grecku 75 g ( GLU, PSZ, SEL)
- Surówka z kapusty kiszonej z olejem 75 g