Przejdź do treści
Zdjęcia posiłków
31 stycznia 2024
Śniadanie – dieta podstawowa
- Herbata b/c 250 ml (MLE,GLU, ŻYT, JĘCZ)
- Cukier 4g (saszetka) 1 szt
- Ryż na mleku z musem jabłkowym 150 ml( MLE)
- Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU,PSZ, ŻYT)
- Bułka graham 50g (GLU ,PSZ)
- Indyk z pasieki produkt drobiowy 50g
- Serek homo owocowy 150g /1 szt (MLE)
- Pomidorki koktajlowe 80g
- Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt (MLE)
- Woda mineralna n/g 1 szt. /500ml.
- Pomarańcza
Obiad – dieta podstawowa
- Zupa grysikowa 400 ml (MLE , GLU,PSZ,SEL )
- Eskalopka z kurczaka 100g (GLU PSZ,JAJ,MLE)
- Fasolka szparagowa z wody 75 ml
- Ziemniaki z koperkiem 200g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Dynia duszona z olejem 75g (GLU, PSZ)
- Surówka z rzepy ,jabłka ,i marchewki z olejem 75g
30 stycznia 2024
Śniadanie – dieta podstawowa
- Herbata b/c 250 ml
- Cukier 4g (saszetka) 1 szt
- Makaron na mleku 150 ml(GLU,PSZ, MLE)
- Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU,PSZ, ŻYT)
- Bułka graham 50g (GLU ,PSZ)
- Szynka tostowa -drobiowa 50g (MLE, GOR)
- Ser mozzarella 50g (MLE)
- Sałatka z pomidorów z koperkiem 80g
- Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt (MLE)
- Woda mineralna n/g 1 szt. /500ml.
- Sałata zielone 20g
Obiad – dieta podstawowa
- Zupa wielowarzywna z ziemniakami 400 ml (MLE , GLU,PSZ,SEL )
- Pieczeń rzymska wieprzowa 100g (GLU PSZ,JAJ)
- Sos ziołowa 100 ml (GLU, PSZ,SEL)
- Kasza bulgur 200g (GLU,PSZ)
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Brokuł gotowany 75g
- Surówka z rzepy ,jabłka ,i marchewki z olejem 75g
29 stycznia 2024
Śniadanie – dieta podstawowa
- Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE,GLU, ŻYT, JĘCZ)
- Cukier 4g (saszetka) 1 szt
- Owsianka budyniowa z masłem orzechowym, bananem i borówkami z posypką chia 150 ml (GLU,OZI,OW, MLE)
- Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU,PSZ, ŻYT)
- Bułka kajzerka 50g (GLU ,PSZ,JAJ,MLE)
- Szynka Ojca Grzegorza wieprzowo wędzona 50g (SOJ)
- Jajko gotowane kl.M 1 szt (JAJ)
- Pomidorki koktajlowe 80g
- Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt (MLE)
- Woda mineralna n/g 1 szt. /500ml.
- Sałata zielone 20g
Obiad – dieta podstawowa
- Grochowa z ziemniakami 400 ml (GLU, PSZ,SEL )
- Kluski leniwe z serem 250g (GLU, PSZ,JAJ , MLE)
- Sos jogurtowo -truskawkowy 100g (MLE)
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
26 stycznia 2024
Śniadanie – dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów
- Kakao z mlekiem b/c 250ml (MLE)
- Chleb Graham 50g (GLU PSZ)
- Bułka graham-pszenna 50g 1szt. (GLU PSZ)
- Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1szt. (MLE)
- Ser żółty 50g (MLE)
- Serek kanapkowy mini serek twarogowy śmietankowy 30g Hochland 1szt. (MLE)
- Ogórek kiszony 80g
- Mix sałat 20g
- Woda mineralna n/g 0,5l 1szt.
Obiad – dieta podstawowa
- Szpinakowa z zacierką 400ml (GLU PSZ, JAJ,MLE, SEL)
- Ziemniaki z tłuszczem i koperkiem 200g (MLE)
- Bukiet jarzyn gotowany z olejem* 75g (SEL)
- Łosoś pieczony 120g (RYB)
- Sałatka z kapusty czerwonej z olejem 75g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Sos cytrynowy 100ml (GLU PSZ, MLE)
25 stycznia 2024
Śniadanie – dieta podstawowa
- Herbata b/c 250ml
- Cukier 4g (saszetka) 1szt.
- Owsianka budyniowa z bananem i borówką z posypką chia 200g (MLE, GLU OW)
- Chleb mieszany pszenno-żytni 50g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
- Bułka graham-pszenna 50g 1szt. (GLU PSZ)
- Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1szt. (MLE)
- Indyk z pasieki produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony w osłonce niejdalnej 50g
- Ser topiony trójkat 17,5g 1szt. (MLE)
- Papryka świeża 80g
- Sałata lodowa 20g
- Woda mineralna n/g 0,5l 1szt.
Obiad – dieta podstawowa
- Barszcz biały z ziemniakami 400ml (GLU PSZ,MLE, SEL, GLU ŻYT)
- Fasolka po bretońsku 300g (GLU PSZ, SOJ, MLE,SEL, GOR)
- Chleb Graham 100g (GLU PSZ)
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250ml
- Banan 1szt.
- Dynia duszona z olejem* 75g (GLU PSZ)
24 stycznia 2024
Śniadanie – dieta podstawowa
- Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250ml (MLE, GLU ŻYT,GLU JĘCZ)
- Cukier 4g (saszetka) 1 szt.
- Kasza kukurydziana na mleku 150ml (MLE)
- Chleb mieszany pszenno-żytni 50g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
- Bułka graham-pszenna 50g 1szt. (GLU PSZ)
- Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1szt. (MLE)
- Pyzdra schabowa-wędzonka wieprzowa schab wieprzowy wędzony parzony 50g
- Jajko gotowane kl M 1szt.(JAJ)
- Pomidorki koktajlowe 80g
- Sałata zielona 20g
- Woda mineralna n/g 0,5l 1szt.
Obiad – dieta podstawowa
- Jarzynowa z makaronem dieta 400ml (GLU PSZ,MLE,SEL)
- Pulpet drobiowy 100g (GLU PSZ, JAJ)
- Ziemniaki z tłuszczem i koperkiem 200g (MLE)
- Surówka z marchwi i chrzanu 75g (MLE, S02)
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250ml
- Sos pietruszkowy 100ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
- Szpinak gotowany z olejem* 75g (GLU PSZ)
23 stycznia 2024
Śniadanie – dieta podstawowa
- Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250ml (MLE, GLU ŻYT,GLU JĘCZ)
- Zacierka na mleku 150ml (GLU PSZ, JAJ, MLE,)
- Chleb mieszany pszenno-żytni 50g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
- Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ)
- Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt (MLE)
- Serek fromage naturalny 40g -Górski przysmak 1szt. (MLE)
- Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo
- rozdrobniona 50g
- Papryka świeża 80g
- Sałata zielona 20g
- Woda mineralna n/g 0,5l 1szt.
- Cukier 4g (saszetka) 1szt.
Obiad – dieta podstawowa
- Brokułowa z ziemniakami 400ml (GLU PSZ, MLE,SEL)
- Kasza gryczana 200g
- Gulasz wołowy 200g (GLU PSZ)
- Sałatka z buraczków i jabłka z olejem 75g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250ml
- Cukinia pieczona z olejem * 75g
22 stycznia 2024
Śniadanie – dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów
- Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
- Chleb Graham 50g (GLU PSZ)
- Bułka graham-pszenna 50g 1szt. (GLU PSZ)
- Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1szt. (MLE)
- Pyzdra szynkowa-wędzonka wieprzowa szynka
- wędzona parzona 50g
- Pomidor 80g
- Serek kanapkowy mini serek twarogowy śmietankowy 30g Hochland 1szt. (MLE)
- Roszponka 20g
- Woda mineralna n/g 0,5l 1szt.
Obiad – dieta podstawowa
- Fasolowa z ziemniakami 400ml (GLU PSZ, SEL)
- Makaron pełnoziarnisty 250g (GLU PSZ)
- Ser biały 60g (MLE)
- Szpinak gotowany z olejem* 75 g (GLU PSZ)
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250ml
- Mandarynka 1szt.
19 stycznia 2024
Śniadanie – dieta podstawowa
- Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE,GLU, ŻYT, JĘCZ)
- Cukier 4g (saszetka) 1 szt
- Zacierka na mleku /p 150 ml (GLU,PSZ,JAJ, MLE)
- Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU,PSZ, ŻYT)
- Bułka maślana 50g (GLU ,PSZ,JAJ,MLE)
- Dżem 50g
- Serek twarogowy -śmietankowy (kiri ,haga ) 1 szt (MLE )
- Mandarynka 2szt
- Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt (MLE)
- Woda mineralna n/g 1 szt. /500ml.
Obiad – dieta łatwostrawna
- Krupnik jęczmienny 400 ml (MLE , GLU,JĘCZ,SEL )
- Ryba smażona (Miruna) 120g (GLU PSZ,JAJ,RYB )
- Surówka z kapusty kiszonej z olejem 100 g (GLU, PSZ,SEL)
- Ziemniaki z tłuszczem 250g )
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Warzywa po grecku 100 g (GLU, PSZ,SEL)
- Surówka z marchwi i selera z olejem 75g (SEL)
18 stycznia 2024
Śniadanie – dieta podstawowa
- Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE)
- Cukier 4g (saszetka) 1 szt
- Kasza manna z syropem o smaku malinowym 200 ml (GLU,PSZ, MLE)
- Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU,PSZ, ŻYT)
- Bułka grahamka -pszenna 50g (GLU ,PSZ,JAJ,MLE)
- Schab na kartki – wędlina wieprzowa 50g (GLU, )
- Serek fromage naturalny-Górski przysmak 0,5 szt. (MLE )
- Sałata lodowa 20g
- Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt (MLE)
- Woda mineralna n/g 1 szt. /500ml.
- Pomidor 80g
Obiad – dieta łatwostrawna
- Szpinakowa z ziemniakami 400 ml (GLU, PSZ,MLE,SEL )
- Sos boloński z mięsa wp 150g (GLU, PSZ,SEL, MLE)
- Makaron pełnoziarnisty 250g (GLU, PSZ)
- Bukiet warzyw gotowanych królewski 75g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Dynia duszona z olejem 75g (GLU, PSZ)
17 stycznia 2024
Śniadanie – dieta podstawowa
- Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE)
- Cukier 4g (saszetka) 1 szt
- Owsianka budyniowa z bananem i borówką z posypką chia 200 ml (GLU,JĘCZ, MLE)
- Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU,PSZ, ŻYT)
- Bułka grahamka -pszenna 50g (GLU ,PSZ,JAJ,MLE)
- Schab Ojca Grzegorza – wędlina wieprzowa 50g (SOJ, GLU, JAJ, MLE, SEL, GOR)
- Serek topiony 50 g (MLE )
- Roszponka 20g
- Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt (MLE)
- Woda mineralna n/g 1 szt. /500ml.
- Pomidor 80g
Obiad – dieta podstawowa
- Kapuśniak z kapusty białej 400 ml (GLU, PSZ,GOR,SEL )
- Pieczeń rzymska wieprzowa 100g (GLU PSZ,JAJ )
- Sos jarzynowy 100 ml (GLU, PSZ,SEL)
- Kasza jęczmienna /sypka 250g (GLU ,JĘCZ)
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Cukinia pieczona z olejem 75 g
- Surówka z marchwi i selera z olejem 75g (SEL)
16 stycznia 2024
Śniadanie – dieta podstawowa
- Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250ml (MLE, GLU ŻYT,GLU JĘCZ)
- Płatki jęczmienna na mleku /p 150ml (MLE, GLU JĘCZ)
- Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
- Bułka graham-pszenna 50g 1szt. (GLU PSZ)
- Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1szt. (MLE)
- Pyzdra schabowa-wędzonka wieprzowa schab wieprzowy wędzony parzony. 50g
- Sałata zielona 20g
- Cukier 4g (saszetka) 1 szt.
- Serek Almette mini 30g 1szt. (MLE)
- Pomidor 80g
- Woda mineralna n/g 0,5l 1szt.
Obiad – dieta podstawowa
- Jarzynowa z zacierką dieta 400ml (GLU PSZ, JAJ,MLE, SEL)
- Kotlet drobiowy panierowany 100g (GLU PSZ, JAJ)
- Ziemniaki z tłuszczem 250g
- Surówka wykwintna z olejem b/c 75g (JAJ, GOR)
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250ml
- Marchew oprószana z olejem 75g (GLU PSZ)
15 stycznia 2024
Śniadanie – dieta podstawowa
- Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250ml (MLE, GLU ŻYT,GLU JĘCZ)
- kasza kukurydziana na ml/p 150ml (MLE)
- Chleb mieszany pszenno-żytni 50g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
- Bułka graham-pszenna 50g 1szt. (GLU PSZ)
- Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1szt. (MLE)
- Pasztet Ciechanowski-Pasztet drobiowy z dodatkiem surowców wieprzowych pieczony 50g (GLU PSZ, JAJ,SOJ, MLE)
- Ogórek kiszony 80g
- Cukier 4g (saszetka) 1 szt.
- Sałata zielona 20g
- Ser mozzarella 50g (MLE)
- Woda mineralna n/g 0,5l 1szt.
Obiad – dieta podstawowa
- Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml (GLU, PSZ,MLE,SEL )
- Kluski na parze 350g (GLU PSZ,MLE,SEL)
- Sos pieczarkowy 100 ml (GLU, PSZ,MLE)
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
12 stycznia 2024
Śniadanie – dieta podstawowa
- Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE)
- Cukier 4g (saszetka) 1 szt
- Chleb razowy 50 g (GLU,PSZ, ŻYT)
- Rogal maślany 50g /1 szt (GLU ,PSZ,JAJ,MLE)
- Dżem 50g (MLE, GOR)
- Twarożek 60 g (MLE )
- Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt (MLE)
- Woda mineralna n/g 1 szt. /500ml.
- Mandarynki 2 szt.
Obiad – dieta podstawowa
- Dyniowa z makaronem 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,)
- Ziemniaki z tłuszczem 250g
- Łosoś pieczony 100g (RYB)
- Sałatka z kapusty czerwonej z olejem 75g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Sos cytrynowy 100ml (GLU PSZ, MLE)
- Szpinak gotowany z olejem* 75g ( GLU PSZ)
11 stycznia 2024
Śniadanie – dieta łatowstrawna z ograniczeniem węglowodanów
- Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE)
- Cukier 4g (saszetka) 1 szt
- Chleb razowy 50 g (GLU,PSZ, ŻYT)
- Bułka razowa 50g (GLU ,PSZ,JAJ,MLE)
- Szynka tostowa -drobiowa 60g (MLE, GOR)
- Pasta z twarogu z koperkiem 50 g (MLE )
- Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt (MLE)
- Woda mineralna n/g 1 szt. /500ml.
- Pomidor 80g
Obiad – dieta podstawowa
- Zupa ziemniaczana 400 ml (GLU, PSZ,MLE,SEL )
- Kaszotto z mięsem wieprzowym i warzywami 300g (SEL)
- Sos pomidorowy 100 ml (GLU, PSZ)
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 m
- Surówka z selera i jabłka z olejem 75 g (SEL)
- Cukinia pieczona z olejem 75g
10 stycznia 2024
Śniadanie – dieta podstawowa
- Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE)
- Cukier 4g (saszetka) 1 szt
- Owsianka z jabłkiem ,cynamonem i rodzynkami 200g (MLE, GLU, OW)
- Roszponka 20g
- Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU,PSZ, ŻYT)
- Bułka maślana 50g (GLU ,PSZ,JAJ,MLE)
- Pyzdra schabowa -wędzonka 50g
- Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt (MLE)
- Woda mineralna n/g 1 szt. /500ml.
- Pomidor 80g
Obiad – dieta podstawowa
- Zupa grysikowa 400 ml (GLU, PSZ,SEL )
- Zrazik drobiowy z udźca gotowany mielony 100g ( GLU, PSZ, JAJ)
- Ziemniaki z tłuszczem i koperkiem 200g (MLE)
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 m
- Buraczki gotowane 75g
- Surówka wielowarzywna 75 g
- Sos jarzynowy 100 ml (GLU,PSZ,SEL)
9 stycznia 2024
Śniadanie – dieta podstawowa
- Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE)
- Cukier 4g (saszetka) 1 szt
- Kasza na mleku 150 ml ( MLE)
- Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU,PSZ, ŻYT)
- Bułka maślana 50g (GLU ,PSZ,JAJ,MLE)
- Pasztet Ciechanowski -drobiowy z dodatkiem surowców wieprzowych -pieczony 50g (GLU, PSZ, JAJ, SOJ, MLE)
- Sałata zielona 20g
- Jajko kl.M 1 szt (JAJ)
- Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt (MLE)
- Woda mineralna n/g 1 szt. /500ml.
- Pomidor 80g
Obiad – dieta podstawowa
- Solferino 400ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
- Makaron pełnoziarnisty 250g (GLU PSZ)
- Gulasz wołowy 200g (GLU PSZ)
- Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 75g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250ml
- Dynia duszona z olejem* 75g (GLU PSZ)
8 stycznia 2024
Śniadanie – dieta podstawowa
- Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE)
- Cukier 4g (saszetka) 1 szt
- Płatki jęczmienne na mleku 150 ml (GLU,JĘCZ, MLE)
- Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU,PSZ, ŻYT)
- Bułka maślana 50g (GLU ,PSZ,JAJ,MLE)
- Pyzdra schabowa -wędzona wieprzowa 50g
- Serek homo -naturalny 150 g (MLE )
- Hummus 50g (SEZ)
- Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt (MLE)
- Woda mineralna n/g 1 szt. /500ml.
- Pomidor 80g
Obiad – dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów
- Brokułowa z ryżem 400ml (MLE, SEL)
- Ziemniaki z tłuszczem 250g
- Jajko gotowane kl M 2szt. (JAJ)
- Sos koperkowy 100ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
- Surówka z marchwi z olejem 75g
- Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250ml
- Buraczki gotowane 75g
5 stycznia 2024
Śniadanie – dieta podstawowa
- Zacierką na mleku 150ml (GLU PSZ, JAJ, MLE)
- Kakao z mlekiem b/c 250 ml (MLE)
- Chleb pszenny 50 g (GLU PSZ)
- Bułka maślana 50g 1 szt (GLU PSZ)
- Masło porcjowane 15g (82% tł. 1 szt.(MLE)
- Dżem truskawkowy 50g
- Serek homo naturalny 150g 1 szt. (MLE)
- Pomidorki koktajlowe 80g
- Mandarynka 1 szt.
- Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt.
- Cukier 4g saszetka
Obiad – dieta podstawowa
- Kalafiorowa z ryżem 400ml (MLE, SEL)
- Ryba smażona (Miruna) 120g (GLU PSZ,JAJ, RYB)
- Ziemniaki z tłuszczem i koperkiem 200g (MLE)
- Surówka z kapusty kiszonej z olejem 75g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250ml
- Warzywa po grecku* 75g (GLU PSZ,SEL)
4 stycznia 2024
Śniadanie – dieta podstawowa
- Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
- Cukier 4g (saszetka) 1 szt.
- Kasza kukurydziana na mleku 150ml (MLE)
- Chleb mieszany pszenno-żytni 50g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
- Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ)
- Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt (MLE)
- Szynka Ojca Grzegorza wieprzowa wędzona 50g (SOJ)
- Ser żółty 50g (MLE)
- Pomidor 80g
- Sałata 20g
- Woda mineralna n/g 0,5l 1szt.
Obiad – dieta podstawowa
- Barszcz czerwony z ziemniakami 400ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
- Łazanki z kapustą i mięs wp. z łopatki 300g (GLU PSZ, JAJ, SEL, GOR)
- Brokuł gotowany* 75g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250ml
- Marchew gotowana z olejem 75g
3 stycznia 2024
Śniadanie – dieta podstawowa
- Herbata 250ml
- Cukier 4g (saszetka) 1szt.
- Ryż na mleku z musem jabłkowym 200ml (GLU,OW,MLE)
- Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU,PSZ, ŻYT)
- Bułka graham-pszanna 50g (GLU,PSZ,JAJ,MLE)
- Indyk z pasieki drobnorozdrobniony 50g
- Serek homogenizowany owocowy 150g 1szt.(MLE)
- Pomidorki koktajlowe 80g
- Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1szt. (MLE)
- Woda mineralna n/g 1 szt. /500ml.
- Pomarańcza 1/2szt.
Obiad – dieta podstawowa
- Zupa grysikowa 400 ml (GLU, PSZ,SEL )
- Pieczeń rzymska drobiowa 100g ( GLU, PSZ, JAJ)
- Ziemniaki z tłuszczem i koperkiem 200g (MLE)
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 m
- Fasolka szparagowa z wody 75g
- Sos bazyliowy 100 ml(GLU, PSZ, SEL)
- Dynia duszona z olejem 75g (GLU,PSZ)