Przejdź do treści

Zdjęcia posiłków

31 stycznia 2024

Śniadanie – dieta podstawowa

  • Herbata b/c 250 ml (MLE,GLU, ŻYT, JĘCZ)
  • Cukier 4g (saszetka) 1 szt
  • Ryż na mleku z musem jabłkowym 150 ml( MLE)
  • Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU,PSZ, ŻYT)
  • Bułka graham 50g (GLU ,PSZ)
  • Indyk z pasieki produkt drobiowy 50g
  • Serek homo owocowy 150g /1 szt (MLE)
  • Pomidorki koktajlowe 80g
  • Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt (MLE)
  • Woda mineralna n/g 1 szt. /500ml.
  • Pomarańcza

Obiad – dieta podstawowa

  • Zupa grysikowa 400 ml (MLE , GLU,PSZ,SEL )
  • Eskalopka z kurczaka 100g (GLU PSZ,JAJ,MLE)
  • Fasolka szparagowa z wody 75 ml
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
  • Dynia duszona z olejem 75g (GLU, PSZ)
  • Surówka z rzepy ,jabłka ,i marchewki z olejem 75g 

30 stycznia 2024

Śniadanie – dieta podstawowa

  • Herbata b/c 250 ml
  • Cukier 4g (saszetka) 1 szt
  • Makaron na mleku 150 ml(GLU,PSZ, MLE)
  • Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU,PSZ, ŻYT)
  • Bułka graham 50g (GLU ,PSZ)
  • Szynka tostowa -drobiowa 50g (MLE, GOR)
  • Ser mozzarella 50g (MLE)
  • Sałatka z pomidorów z koperkiem 80g
  • Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt (MLE)
  • Woda mineralna n/g 1 szt. /500ml.
  • Sałata zielone 20g

Obiad – dieta podstawowa

  • Zupa wielowarzywna z ziemniakami 400 ml (MLE , GLU,PSZ,SEL )
  • Pieczeń rzymska wieprzowa 100g (GLU PSZ,JAJ)
  • Sos ziołowa 100 ml (GLU, PSZ,SEL)
  • Kasza bulgur 200g (GLU,PSZ)
  • Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
  • Brokuł gotowany 75g
  • Surówka z rzepy ,jabłka ,i marchewki z olejem 75g

29 stycznia 2024

Śniadanie – dieta podstawowa

  • Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE,GLU, ŻYT, JĘCZ)
  • Cukier 4g (saszetka) 1 szt
  • Owsianka budyniowa z masłem orzechowym, bananem i borówkami z posypką chia 150 ml (GLU,OZI,OW, MLE)
  • Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU,PSZ, ŻYT)
  • Bułka kajzerka 50g (GLU ,PSZ,JAJ,MLE)
  • Szynka Ojca Grzegorza wieprzowo wędzona 50g (SOJ)
  • Jajko gotowane kl.M 1 szt (JAJ)
  • Pomidorki koktajlowe 80g
  • Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt (MLE)
  • Woda mineralna n/g 1 szt. /500ml.
  • Sałata zielone 20g

Obiad – dieta podstawowa

  • Grochowa z ziemniakami 400 ml (GLU, PSZ,SEL )
  • Kluski leniwe z serem 250g (GLU, PSZ,JAJ , MLE)
  • Sos jogurtowo -truskawkowy 100g (MLE)
  • Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

26 stycznia 2024

Śniadanie – dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów

  • Kakao z mlekiem b/c 250ml (MLE)
  • Chleb Graham 50g (GLU PSZ)
  • Bułka graham-pszenna 50g 1szt. (GLU PSZ)
  • Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1szt. (MLE)
  • Ser żółty 50g (MLE)
  • Serek kanapkowy mini serek twarogowy śmietankowy 30g Hochland 1szt. (MLE)
  • Ogórek kiszony 80g
  • Mix sałat 20g
  • Woda mineralna n/g 0,5l 1szt.

Obiad – dieta podstawowa

  • Szpinakowa z zacierką 400ml (GLU PSZ, JAJ,MLE, SEL)
  • Ziemniaki z tłuszczem i koperkiem  200g (MLE)
  • Bukiet jarzyn gotowany z olejem*  75g (SEL)
  • Łosoś pieczony 120g (RYB)
  • Sałatka z kapusty czerwonej z olejem 75g
  • Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
  • Sos cytrynowy 100ml (GLU PSZ, MLE) 

25 stycznia 2024

Śniadanie – dieta podstawowa

  • Herbata b/c 250ml
  • Cukier 4g (saszetka) 1szt.
  • Owsianka budyniowa z bananem i borówką z posypką chia 200g (MLE, GLU OW)
  • Chleb mieszany pszenno-żytni 50g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Bułka graham-pszenna 50g 1szt. (GLU PSZ)
  • Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1szt. (MLE)
  • Indyk z pasieki produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony w osłonce niejdalnej 50g
  • Ser topiony trójkat 17,5g 1szt. (MLE)
  • Papryka świeża 80g
  • Sałata lodowa 20g
  • Woda mineralna n/g 0,5l 1szt.

Obiad – dieta podstawowa

  • Barszcz biały z ziemniakami 400ml (GLU PSZ,MLE, SEL, GLU ŻYT)
  • Fasolka po bretońsku 300g (GLU PSZ, SOJ, MLE,SEL, GOR)
  • Chleb Graham 100g (GLU PSZ)
  • Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250ml
  • Banan 1szt.
  • Dynia duszona z olejem* 75g (GLU PSZ)

24 stycznia 2024

Śniadanie – dieta podstawowa

  • Kawa zbożowa z mlekiem b/c  250ml (MLE, GLU ŻYT,GLU JĘCZ)
  • Cukier 4g (saszetka) 1 szt.
  • Kasza kukurydziana na mleku 150ml (MLE)
  • Chleb mieszany pszenno-żytni 50g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Bułka graham-pszenna 50g 1szt. (GLU PSZ)
  • Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1szt. (MLE)
  • Pyzdra schabowa-wędzonka wieprzowa schab wieprzowy wędzony parzony  50g
  • Jajko gotowane kl M  1szt.(JAJ)
  • Pomidorki koktajlowe 80g
  • Sałata zielona 20g
  • Woda mineralna n/g 0,5l 1szt. 

Obiad – dieta podstawowa

  • Jarzynowa z makaronem dieta 400ml (GLU PSZ,MLE,SEL)
  • Pulpet drobiowy 100g (GLU PSZ, JAJ)
  • Ziemniaki z tłuszczem i koperkiem 200g (MLE)
  • Surówka z marchwi i chrzanu 75g (MLE, S02)
  • Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250ml
  • Sos pietruszkowy 100ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
  • Szpinak gotowany z olejem* 75g (GLU PSZ)

23 stycznia 2024

Śniadanie – dieta podstawowa

  • Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250ml (MLE, GLU ŻYT,GLU JĘCZ)
  • Zacierka na mleku 150ml (GLU PSZ, JAJ, MLE,)
  • Chleb mieszany pszenno-żytni 50g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ)
  • Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt (MLE)
  • Serek fromage naturalny 40g -Górski przysmak 1szt. (MLE)
  • Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo
  • rozdrobniona 50g
  • Papryka świeża 80g
  • Sałata zielona 20g
  • Woda mineralna n/g 0,5l 1szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 1szt.

Obiad – dieta podstawowa

  • Brokułowa z ziemniakami 400ml (GLU PSZ, MLE,SEL)
  • Kasza gryczana 200g
  • Gulasz wołowy 200g (GLU PSZ)
  • Sałatka z buraczków i jabłka z olejem 75g
  • Kompot owocowy z jabłkami* z/c  250ml
  • Cukinia pieczona z olejem * 75g 

22 stycznia 2024

Śniadanie – dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów

  • Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
  • Chleb Graham 50g (GLU PSZ)
  • Bułka graham-pszenna 50g 1szt. (GLU PSZ)
  • Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1szt. (MLE)
  • Pyzdra szynkowa-wędzonka wieprzowa szynka
  • wędzona parzona 50g
  • Pomidor 80g
  • Serek kanapkowy mini serek twarogowy śmietankowy 30g Hochland 1szt. (MLE)
  • Roszponka 20g
  • Woda mineralna n/g 0,5l 1szt.

Obiad – dieta podstawowa

  • Fasolowa z ziemniakami 400ml (GLU PSZ, SEL)
  • Makaron pełnoziarnisty 250g (GLU PSZ)
  • Ser biały 60g (MLE)
  • Szpinak gotowany z olejem* 75 g (GLU PSZ)
  • Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250ml
  • Mandarynka 1szt.

19 stycznia 2024

Śniadanie – dieta podstawowa

  • Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE,GLU, ŻYT, JĘCZ)
  • Cukier 4g (saszetka) 1 szt
  • Zacierka na mleku /p 150 ml (GLU,PSZ,JAJ, MLE)
  • Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU,PSZ, ŻYT)
  • Bułka maślana 50g (GLU ,PSZ,JAJ,MLE)
  • Dżem 50g
  • Serek twarogowy -śmietankowy (kiri ,haga ) 1 szt (MLE )
  • Mandarynka 2szt
  • Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt (MLE)
  • Woda mineralna n/g 1 szt. /500ml.

Obiad – dieta łatwostrawna

  • Krupnik jęczmienny 400 ml (MLE , GLU,JĘCZ,SEL )
  • Ryba smażona (Miruna) 120g (GLU PSZ,JAJ,RYB )
  • Surówka z kapusty kiszonej z olejem 100 g (GLU, PSZ,SEL)
  • Ziemniaki z tłuszczem 250g )
  • Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
  • Warzywa po grecku 100 g (GLU, PSZ,SEL)
  • Surówka z marchwi i selera z olejem 75g (SEL)

18 stycznia 2024

Śniadanie – dieta podstawowa

  • Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE)
  • Cukier 4g (saszetka) 1 szt
  • Kasza manna z syropem o smaku malinowym 200 ml (GLU,PSZ, MLE)
  • Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU,PSZ, ŻYT)
  • Bułka grahamka -pszenna 50g (GLU ,PSZ,JAJ,MLE)
  • Schab na kartki – wędlina wieprzowa 50g (GLU, )
  • Serek fromage naturalny-Górski przysmak 0,5 szt. (MLE )
  • Sałata lodowa 20g
  • Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt (MLE)
  • Woda mineralna n/g 1 szt. /500ml.
  • Pomidor 80g

Obiad – dieta łatwostrawna

  • Szpinakowa z ziemniakami 400 ml (GLU, PSZ,MLE,SEL )
  • Sos boloński z mięsa wp 150g (GLU, PSZ,SEL, MLE)
  • Makaron pełnoziarnisty 250g (GLU, PSZ)
  • Bukiet warzyw gotowanych królewski 75g
  • Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
  • Dynia duszona z olejem 75g (GLU, PSZ)

17 stycznia 2024

Śniadanie – dieta podstawowa

  • Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE)
  • Cukier 4g (saszetka) 1 szt
  • Owsianka budyniowa z bananem i borówką z posypką chia 200 ml (GLU,JĘCZ, MLE)
  • Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU,PSZ, ŻYT)
  • Bułka grahamka -pszenna 50g (GLU ,PSZ,JAJ,MLE)
  • Schab Ojca Grzegorza – wędlina wieprzowa 50g (SOJ, GLU, JAJ, MLE, SEL, GOR)
  • Serek topiony 50 g (MLE )
  • Roszponka 20g
  • Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt (MLE)
  • Woda mineralna n/g 1 szt. /500ml.
  • Pomidor 80g

Obiad – dieta podstawowa

  • Kapuśniak z kapusty białej 400 ml (GLU, PSZ,GOR,SEL )
  • Pieczeń rzymska wieprzowa 100g (GLU PSZ,JAJ )
  • Sos jarzynowy 100 ml (GLU, PSZ,SEL)
  • Kasza jęczmienna /sypka 250g (GLU ,JĘCZ)
  • Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
  • Cukinia pieczona z olejem 75 g
  • Surówka z marchwi i selera z olejem 75g (SEL)

16 stycznia 2024

Śniadanie – dieta podstawowa

  • Kawa zbożowa z mlekiem b/c  250ml (MLE, GLU ŻYT,GLU JĘCZ)
  • Płatki jęczmienna na mleku /p 150ml (MLE, GLU JĘCZ)
  • Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
  • Bułka graham-pszenna 50g   1szt. (GLU PSZ)
  • Masło porcjowane 15g (82% tł.)   1szt. (MLE)
  • Pyzdra schabowa-wędzonka wieprzowa schab wieprzowy wędzony parzony. 50g
  • Sałata zielona 20g
  • Cukier 4g (saszetka) 1 szt.
  • Serek Almette mini 30g 1szt. (MLE)
  • Pomidor 80g
  • Woda mineralna n/g 0,5l 1szt.

Obiad – dieta podstawowa

  • Jarzynowa z zacierką dieta  400ml (GLU PSZ, JAJ,MLE, SEL)
  • Kotlet drobiowy panierowany   100g (GLU PSZ, JAJ)
  • Ziemniaki z tłuszczem 250g
  • Surówka wykwintna z olejem b/c 75g (JAJ, GOR)
  • Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250ml
  • Marchew oprószana z olejem  75g (GLU PSZ) 

15 stycznia 2024

Śniadanie – dieta podstawowa

  • Kawa zbożowa z mlekiem b/c  250ml (MLE, GLU ŻYT,GLU JĘCZ)
  • kasza kukurydziana na ml/p  150ml (MLE)
  • Chleb mieszany pszenno-żytni 50g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Bułka graham-pszenna 50g   1szt. (GLU PSZ)
  • Masło porcjowane 15g (82% tł.)   1szt. (MLE)
  • Pasztet Ciechanowski-Pasztet drobiowy z dodatkiem surowców wieprzowych pieczony 50g (GLU PSZ, JAJ,SOJ, MLE)
  • Ogórek kiszony 80g
  • Cukier 4g (saszetka) 1 szt.
  • Sałata zielona 20g
  • Ser mozzarella 50g (MLE)
  • Woda mineralna n/g 0,5l 1szt.

Obiad – dieta podstawowa

  • Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml (GLU, PSZ,MLE,SEL )
  • Kluski na parze 350g (GLU PSZ,MLE,SEL)
  • Sos pieczarkowy 100 ml (GLU, PSZ,MLE)
  • Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

12 stycznia 2024

Śniadanie – dieta podstawowa

  • Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE)
  • Cukier 4g (saszetka) 1 szt
  • Chleb razowy 50 g (GLU,PSZ, ŻYT)
  • Rogal maślany 50g /1 szt (GLU ,PSZ,JAJ,MLE)
  • Dżem 50g (MLE, GOR)
  • Twarożek 60 g (MLE )
  • Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt (MLE)
  • Woda mineralna n/g 1 szt. /500ml.
  • Mandarynki 2 szt.

Obiad – dieta podstawowa

  • Dyniowa z makaronem 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,)
  • Ziemniaki z tłuszczem 250g
  • Łosoś pieczony 100g (RYB)
  • Sałatka z kapusty czerwonej z olejem 75g
  • Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
  • Sos cytrynowy 100ml (GLU PSZ, MLE)
  • Szpinak gotowany z olejem* 75g ( GLU PSZ) 

11 stycznia 2024

Śniadanie – dieta łatowstrawna z ograniczeniem węglowodanów

  • Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE)
  • Cukier 4g (saszetka) 1 szt
  • Chleb razowy 50 g (GLU,PSZ, ŻYT)
  • Bułka razowa 50g (GLU ,PSZ,JAJ,MLE)
  • Szynka tostowa -drobiowa 60g (MLE, GOR)
  • Pasta z twarogu z koperkiem 50 g (MLE )
  • Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt (MLE)
  • Woda mineralna n/g 1 szt. /500ml.
  • Pomidor 80g

Obiad – dieta podstawowa

  • Zupa ziemniaczana 400 ml (GLU, PSZ,MLE,SEL )
  • Kaszotto z mięsem wieprzowym i warzywami 300g (SEL)
  • Sos pomidorowy 100 ml (GLU, PSZ)
  • Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 m
  • Surówka z selera i jabłka z olejem 75 g (SEL)
  • Cukinia pieczona z olejem 75g

10 stycznia 2024

Śniadanie – dieta podstawowa

  • Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE)
  • Cukier 4g (saszetka) 1 szt
  • Owsianka z jabłkiem ,cynamonem i rodzynkami 200g (MLE, GLU, OW)
  • Roszponka 20g
  • Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU,PSZ, ŻYT)
  • Bułka maślana 50g (GLU ,PSZ,JAJ,MLE)
  • Pyzdra schabowa -wędzonka 50g
  • Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt (MLE)
  • Woda mineralna n/g 1 szt. /500ml.
  • Pomidor 80g

Obiad – dieta podstawowa

  • Zupa grysikowa 400 ml (GLU, PSZ,SEL )
  • Zrazik drobiowy z udźca gotowany mielony 100g ( GLU, PSZ, JAJ)
  • Ziemniaki z tłuszczem i koperkiem 200g (MLE)
  • Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 m
  • Buraczki gotowane 75g
  • Surówka wielowarzywna 75 g
  • Sos jarzynowy 100 ml (GLU,PSZ,SEL)

9 stycznia 2024

Śniadanie – dieta podstawowa

  • Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE)
  • Cukier 4g (saszetka) 1 szt
  • Kasza na mleku 150 ml ( MLE)
  • Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU,PSZ, ŻYT)
  • Bułka maślana 50g (GLU ,PSZ,JAJ,MLE)
  • Pasztet Ciechanowski -drobiowy z dodatkiem surowców wieprzowych -pieczony 50g (GLU, PSZ, JAJ, SOJ, MLE)
  • Sałata zielona 20g
  • Jajko kl.M 1 szt (JAJ)
  • Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt (MLE)
  • Woda mineralna n/g 1 szt. /500ml.
  • Pomidor 80g

Obiad – dieta podstawowa

  • Solferino 400ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
  • Makaron pełnoziarnisty   250g (GLU PSZ)
  • Gulasz wołowy 200g (GLU PSZ)
  • Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 75g
  • Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250ml
  • Dynia duszona z olejem* 75g (GLU PSZ) 

8 stycznia 2024

Śniadanie – dieta podstawowa

  • Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE)
  • Cukier 4g (saszetka) 1 szt
  • Płatki jęczmienne na mleku 150 ml (GLU,JĘCZ, MLE)
  • Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU,PSZ, ŻYT)
  • Bułka maślana 50g (GLU ,PSZ,JAJ,MLE)
  • Pyzdra schabowa -wędzona wieprzowa 50g
  • Serek homo -naturalny 150 g (MLE )
  • Hummus 50g (SEZ)
  • Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt (MLE)
  • Woda mineralna n/g 1 szt. /500ml.
  • Pomidor 80g

Obiad – dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów

  • Brokułowa z ryżem 400ml (MLE, SEL)
  • Ziemniaki z tłuszczem 250g
  • Jajko gotowane kl M 2szt. (JAJ)
  • Sos koperkowy 100ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
  • Surówka z marchwi z olejem 75g
  • Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250ml
  • Buraczki gotowane 75g

5 stycznia 2024

Śniadanie – dieta podstawowa

  • Zacierką na mleku 150ml (GLU PSZ, JAJ, MLE)
  • Kakao z mlekiem b/c   250 ml (MLE)
  • Chleb pszenny  50 g (GLU PSZ)
  • Bułka maślana 50g   1 szt (GLU PSZ)
  • Masło porcjowane 15g (82% tł.  1 szt.(MLE)
  • Dżem truskawkowy  50g
  • Serek homo naturalny 150g   1 szt. (MLE)
  • Pomidorki koktajlowe   80g
  • Mandarynka  1 szt.
  • Woda mineralna n/g 0,5l   1 szt.
  • Cukier 4g saszetka

Obiad – dieta podstawowa

  • Kalafiorowa z ryżem 400ml (MLE, SEL)
  • Ryba smażona (Miruna) 120g (GLU PSZ,JAJ, RYB)
  • Ziemniaki z tłuszczem i koperkiem 200g (MLE)
  • Surówka z kapusty kiszonej z olejem  75g
  • Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250ml
  • Warzywa po grecku* 75g (GLU PSZ,SEL) 

4 stycznia 2024

Śniadanie – dieta podstawowa

  • Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
  • Cukier 4g (saszetka) 1 szt.
  • Kasza kukurydziana na mleku 150ml (MLE)
  • Chleb mieszany pszenno-żytni 50g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
  • Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ)
  • Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt (MLE)
  • Szynka Ojca Grzegorza wieprzowa wędzona 50g (SOJ)
  • Ser żółty 50g (MLE)
  • Pomidor 80g
  • Sałata 20g
  • Woda mineralna n/g 0,5l 1szt. 

Obiad – dieta podstawowa

  • Barszcz czerwony z ziemniakami  400ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
  • Łazanki z kapustą i mięs wp. z łopatki 300g (GLU PSZ, JAJ, SEL, GOR)
  • Brokuł gotowany*   75g
  • Kompot owocowy z jabłkami* z/c  250ml
  • Marchew gotowana z olejem 75g 

3 stycznia 2024

Śniadanie – dieta podstawowa

  • Herbata 250ml
  • Cukier 4g (saszetka) 1szt.
  • Ryż na mleku z musem jabłkowym  200ml (GLU,OW,MLE)
  • Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU,PSZ,  ŻYT)
  • Bułka  graham-pszanna 50g (GLU,PSZ,JAJ,MLE)
  • Indyk z pasieki drobnorozdrobniony 50g
  • Serek homogenizowany owocowy  150g 1szt.(MLE)
  • Pomidorki koktajlowe 80g
  • Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1szt. (MLE)
  • Woda mineralna n/g  1 szt. /500ml.
  • Pomarańcza  1/2szt. 

Obiad – dieta podstawowa

  • Zupa grysikowa 400 ml (GLU, PSZ,SEL )
  • Pieczeń rzymska drobiowa 100g ( GLU, PSZ, JAJ)
  • Ziemniaki z tłuszczem i koperkiem 200g (MLE)
  • Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 m
  • Fasolka szparagowa z wody 75g
  • Sos bazyliowy 100 ml(GLU, PSZ, SEL)
  • Dynia duszona z olejem 75g (GLU,PSZ)