Przejdź do treści
Zdjęcia posiłków
30 kwietnia 2024
Śniadanie – dieta z ograniczeniem łątowprzyswajalnych węglowodanów
- Herbata czarna granulowana b/c 250ml
- Chleb Graham 50g ( GLU PSZ)
- Bułka graham-pszenna 50g 1szt. (GLU PSZ)
- Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1szt.(MLE)
- Szynka tostowa- drobiowa, średnio rozdrobniona 50g ( może zawierać: MLE, GOR)
- Roszponka 20g
- Cukier 4g (saszetka) 1szt.
- Pomidor 80g
- Jajko gotowane kl M 1 szt (JAJ)
- Woda mineralna n/g 0,5l 1szt.
Obiad – dieta podstawowa
- Pieczarkowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
- Makaron pełnoziarnisty 200g ( GLU PSZ)
- Gulasz wołowy 200g (GLU PSZ)
- Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 75g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250ml
- Dynia duszona z olejem i ziołami* 75g (GLU PSZ)
29 kwietnia 2024
Śniadanie – dieta łatwostrawna
- Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
- Płatki jęczmienna na mleku /p 150ml (MLE, GLU JĘCZ)
- Bułka pszenna długa krojona 50g (GLU PSZ)
- Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1szt. (MLE)
- Pyzdra schabowa-wędzonka wieprzowa schab wieprzowy wędzony parzony 50g
- Pomidor 80g
- Cukier 4g (saszetka) 1szt
- Serek kanapkowy mini o smaku
- śmietankowym 30g 1 szt. (MLE)
- Sałata lodowa 20g
- Woda mineralna n/g 0,5l 1szt.
- Bułka pszenna kajzerka 50g 1 szt (GLUPSZ, SOJ, MLE)
Obiad – dieta łatwostrawna
- Brokułowa z ryżem 400ml (MLE, SEL)
- Ziemniaki z koperkiem gotowane 250g
- Jajko gotowane kl M 2 szt (JAJ)
- Marchew gotowana z olejem 75g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250ml
- Buraczki gotowane 75g
- Sos koperkowy 100ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
26 kwietnia 2024
Śniadanie – dieta łatwostrawna
- Kakao z mlekiem b/c 250 ml (MLE)
- Zacierka na mleku 150 ml (MLE,PSZ,JAJ,GLU)
- Bułka kanapkowa długa 50g (GLU,PSZ,ŻYT)
- Bułka maślana 50g (GLU ,PSZ,JAJ,MLE)
- Dżem 50g
- Serek homo naturalny 150g / 1 szt(MLE)
- Pomidorki koktajlowe 80g
- Mandarynka 1 szt.
- Woda mineralna n/g 0,5 l /1szt
- Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt (MLE)
Obiad – dieta podstawowa
- Kalafiorowa z ryżem 400ml (MLE, SEL)
- Ryba smażona (Miruna) 120g (GLU PSZ,JAJ, RYB)
- Ziemniaki gotowane z koperkiem 200g (MLE)
- Surówka z kapusty kiszonej z olejem 75g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250ml
- Warzywa po grecku* 75g (GLU PSZ,SEL)
25 kwietnia 2024
Śniadanie – dieta podstawowa
- Herbata czarna granulowana b/c 250 ml
- Kasza kukurydziana na mleku 150 ml(MLE)
- Chleb pszenno-żytni 50 g (GLU,PSZ)
- Cukier 4g/1 szt
- Bułka pszenna 50g (GLU ,PSZ)
- Szynka Ojca Grzegorza wieprzowa- wędzona 50g (SOJ)
- Ser żółty 50g (MLE)
- Pomidor 80g
- Rukola 20g
- Woda mineralna n/g 0,5 l /1szt
- Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt (MLE)
Obiad – dieta podstawowa
- Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml (SEL ,GLU,PSZ,MLE)
- Łazanki z kapustą i mięsem wp. z łopatki 300g(GLU, PSZ, JAJ, SEL,GOR)
- Marchew gotowana z olejem 75g
- Brokuł gotowany 75g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
24 kwietnia 2024
Śniadanie – dieta podstawowa
- Herbata czarna granulowana b/c 250 ml
- Cukier 4g (saszetka) 1 szt
- Chleb mieszany pszenno -żytni 50 g (GLU,PSZ,ŻYT)
- Ryż na mleku z musem jabłkowym 150 g (MLE)
- Bułka graham- pszenna 50g (GLU ,PSZ)
- Indyk z pasieki 50g (MLE, ,GOR)
- Serek homo owocowy 150g /1 szt. (MLE)
- Pomidorki koktajlowe 80g
- Pomarańcza 1/2 szt.
- Woda mineralna n/g 0,5 l /1szt
- Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt (MLE)
Obiad – dieta podstawowa
- Grysikowa 400 ml (SEL ,GLU,PSZ )
- Ziemniaki z koperkiem gotowane 200g (GLU,JĘCZ)
- Eskalopka z kurczaka 100g (GLU,PSZ,JAJ,MLE)
- Sos ziołowy 100 ml (GLU,PSZ, MLE)
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Fasolka szparagowa z wody 75 g
- Dynia duszona z olejem 75g (GLU ,PSZ)
23 kwietnia 2024
Śniadanie – dieta łatowstrawna
- Herbata czarna granulowana b/c 250 ml
- Makaron na mleku 150 ml. (GLU, PSZ,MLE )
- 50 g (GLU,PSZ)
- Bułka pszenna -długa krojona 50 g (GLU,PSZ)
- Bułka pszenna kajzerka 50g (GLU ,PSZ)
- Szynka tostowa -drobiowa średnio rozdrobniona 50g (MLE,GOR)
- Ser mozzarella 50g (MLE)
- Mix sałat 20g
- Sałatka z pomidorów i koperku 80g
- Woda mineralna n/g 0,5 l /1szt
- Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt (MLE)
Obiad – dieta łatwostrawna
- Wielowarzywna z ziemniakami 400 ml (SEL ,MLE,GLU,PSZ )
- Kasza jęczmienna /sypko 200g (GLU,JĘCZ)
- Pieczeń rzymska wieprzowa 100g (GLU,PSZ,JAJ)
- Sos ziołowy 100 ml (GLU,PSZ, MLE)
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Marchew oprószana z olejem 75 g (GLU,PSZ)
- Brokuł gotowany 75g
22 kwietnia 2024
Śniadanie – dieta podstawowa
- Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE,ŻYT,GLU,JĘCZ)
- Owsianka budyniowa z bananami, borówkami i nasionami chia 150 (OZI,ŻYT,GLU,OW,MLE)
- Bułka pszenna kajzerka 1 szt/ 50 g (GLU,PSZ)
- Sałata zielona 20g
- Woda mineralna 0,5 l /1 szt.
- Chleb pszenno- żytni 50g (GLU,PSZ,ŻYT)
- Szynka Ojca Grzegorza wieprzowa -wędzona 50g (SOJ)
- Jajko gotowane kl.M/ 1szt
- Pomidorki koktajlowe 80g
- Masło porcjowane 15g (82% tł.)
Obiad – dieta podstawowa
- Grochowa z ziemniakami 400 ml (SEL ,GLU,PSZ )
- Kluski leniwe z serem 250 g (GLU, PSZ, JAJ, MLE)
- Sos jogurtowy naturalny 100 ml (MLE)
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Surówka z marchwi i jabłka z olejem 150g
19 kwietnia 2024
Śniadanie – dieta podstawowa
- Kakao z mlekiem b/c 250ml (MLE)
- Cukier 4g (saszetka) 1szt.
- Kasza manna z syropem o smaku malinowym 150g (GLU PSZ, MLE)
- Chleb mieszany pszenno-żytni 50g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
- Bułka maślana 50g 1szt. ( GLU PSZ, JAJ, MLE)
- Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1szt (MLE)
- Serek kanapkowy mini o smakuśmietankowym 30g 1szt. (MLE)
- Dżem 50g
- Mandarynka 2szt.
- Mix sałat 20g
- Woda mineralna n/g 0,5l 1szt.
Obiad – dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów
- Szpinakowa z zacierką 400ml (GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL)
- Łosoś pieczony 120g (RYB)
- Sos cytrynowy 100ml (GLU PSZ, MLE)
- Ziemniaki z koperkiem gotowane 200g
- Sałatka z kapusty czerwonej z olejem – na ciepło 75g
- Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250ml
- Bukiet jarzyn gotowany z olejem* 75g (SEL)
18 kwietnia 2024
Śniadanie – dieta podstawowa
- Herbata czarna granulowana b/c 250ml
- Cukier 4g (saszetka) 1szt.
- Owsianka budyniowa z bananem i posypką chia 150g (MLE, GLU OW,)
- Chleb mieszany pszenno-żytni 50g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Bułka graham-pszenna 50g 1szt. (GLU PSZ)
- Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1szt. ( MLE)
- Indyk z pasieki produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony w osłonce niejadalnej 50g
- Ser topiony trójkat 17,5g 1szt. (MLE)
- Papryka świeża 80g
- Sałata 20g
- Woda mineralna n/g 0,5l 1szt.
Obiad – dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanow
- Barszcz biały z ziemniakami 400 ml (GLUPSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT)
- Kaszotto jęczmienne z mięsem wieprzowym i
- warzywami* 300g (SEL, GLU JĘCZ)
- Sos pomidorowy 100ml (GLU PSZ)
- Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250ml
- Cukinia pieczona z olejem * 75g
- Dynia duszona z olejem* 75g (GLU PSZ)
17 kwietnia 2024
Śniadanie – dieta podstawowa
- Herbata czarna granulowana b/c 250ml
- Cukier 4g (saszetka) 1szt.
- Kasza kukurydziana na mleku 150ml (MLE)
- Chleb mieszany pszenno-żytni 50g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
- Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ,)
- Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1szt. (MLE)
- Pyzdra schabowa-wędzonka wieprzowa
- schab wieprzowy wędzony parzony 50g
- Jajko gotowane kl M 1szt. (JAJ)
- Pomidorki koktajlowe 80g
- Sałata zielona 20g
- Woda mineralna n/g 0,5l 1szt.
Obiad – dieta podstawowa
- Pieczarkowa z makaronem 400ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
- Pulpet drobiowy 100g (GLU PSZ, JAJ)
- Ziemniaki z koperkiem gotowane 200g
- Surówka z marchwi i chrzanu 75g (MLE, S02)
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250ml
- Sos pietruszkowy 100ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
- Szpinak gotowany z olejem* 75g (GLU PSZ)
16 kwietnia 2024
Śniadanie – dieta łatowstrawna
- Herbata czarna granulowana b/c 250ml
- Zacierka na mleku 150ml (GLU PSZ, JAJ, MLE)
- Chleb mieszany pszenno-żytni 50g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
- Bułka graham-pszenna 50g 1szt. (GLU PSZ)
- Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1szt. (MLE)
- Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 50g
- Twarożek z koperkiem 60g (MLE)
- Sałata zielona 20g
- Pomidor 80g
- Woda mineralna n/g 0,5l 1szt.
- Cukier 4g (saszetka) 1szt.
Obiad – dieta łatwostrawna
- Krem z zielonych warzyw z grzankami 400ml (GLU PSZ, SEL)
- Ziemniaki gotowane 200g
- Gulasz wołowy 200g (GLU PSZ)
- Sałatka z buraczków i jabłka z olejem 75 g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250ml
- Cukinia pieczona z olejem * 75g
- Krem z zielonych warzyw z grzankami 400ml (GLU PSZ, SEL)
- Ziemniaki gotowane 200 g
- Gulasz wołowy 200 g (GLU PSZ)
15 kwietnia 2024
Śniadanie – dieta łatwostrawna
- Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250ml(MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
- Płatki pszenne na mleku/p 150ml (GLU PSZ, MLE)
- Bułka pszenna długa krojona 50g (GLU PSZ,)
- Bułka pszenna kajzerka 50g 1szt. (GLU PSZ, SOJ, MLE)
- Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1szt.(MLE)
- Pyzdra szynkowa-wędzonka wieprzowa szynka wędzona parzona 50g
- Pomidor 80g
- Serek kanapkowy mini o smaku śmietankowym 30g 1szt. ( MLE)
- Sałata 20g
- Woda mineralna n/g 0,5l 1szt.
- Cukier 4g (saszetka) 1szt.
Obiad – dieta łatwostrawna
- Dyniowa z ziemniakami 400ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
- Makaron 200g (GLU PSZ)
- Twaróg półtłusty 100g (MLE)
- Szpinak gotowany z czosnkiem. * 75g(MLE)
- Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250ml
- Banan 1szt.
12 kwietnia 2024
Śniadanie – dieta z ograniczeniem węglowodanów
- Herbata czarna granulowana b/c 250 ml
- Chleb Graham 50 g (GLU,PSZ)
- Mandarynki 2szt
- Bułka graham 50g (GLU ,PSZ)
- Ser żółty 50g (MLE)
- Ser twarogowy śmietankowy 16,67g (HAGA)( MLE)
- Pomidor 80g
- Sałata lodowa 20g
- Woda mineralna n/g 0,5 l /1szt
- Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt (MLE)
Obiad – dieta podstawowa
- Krupnik jęczmienny 400ml (MLE,GLU, SEL,JĘCZ)
- Ryba smażona (Miruna )120g (GLU PSZ,JAJ,RYB )
- Ziemniaki z koperkiem gotowane 200g
- Surówka z kapusty kiszonej z olejem 100g
- Kompot owocowy z jabłkami z/c 250ml
- Warzywa po grecku 100g (GLU, PSZ,SEL)
11 kwietnia 2024
Śniadanie – dieta z ograniczeniem węglowodanów
- Herbata czarna granulowana b/c 250 ml
- Chleb Graham 50 g (GLU,PSZ)
- Bułka graham 50g (GLU ,PSZ)
- Schab na kartki wieprzowy- wędzony 50g (SOJ)
- Twaróg półtłusty 60g (MLE)
- Pomidor 80g
- Sałata lodowa 20g
- Woda mineralna n/g 0,5 l /1szt
- Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt (MLE)
Obiad – dieta podstawowa
- Szpinakowa z ziemniakami 400ml (GLU, SEL,PSZ,MLE )
- Sos boloński z mięsa wp. 150ml(GLU,PSZ,MLE,SEL)
- Makaron pełnoziarnisty 200g (GLU,PSZ)
- Surówka z rzepy białe i jabłkami 75g (MLE)
- Kompot owocowy z jabłkami z/c 250ml
- Bukiet warzyw gotowanych królewski 75g
10 kwietnia 2024
Śniadanie – dieta podstawowa
- Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, ŻYT,GLU,JĘCZ)
- Owsianka budyniowa z bananami ,borówkami i nasionami chia 150 ml. (GLU,OW,MLE)
- Bułka pszenna kajzerka 1 szt/ 50 g (GLU,PSZ)
- Roszponka 20g
- Woda mineralna 0,5 l /1 szt.
- Chleb pszenno- żytni 50g (GLU,PSZ,ŻYT)
- Dżem 50g
- Ser topiony 50 g (MLE)
- Pomidor 80g
- Masło porcjowane 15g (82% tł.)
Obiad – dieta podstawowa
- Kapuśniak z kapusty białej 400ml (GLU, SEL,PSZ,GOR)
- Pulpet wieprzowy 100g (GLU PSZ,JAJ, )
- Sos chrzanowy 100ml(GLU,PSZ,MLE)
- Kasza jęczmienna /sypko 200g (GLU,JĘCZ)
- Surówka z marchwi i selera z olejem b/c 75g (SEL)
- Kompot owocowy z jabłkami z/c 250ml
- Cukinia pieczona z olejem 75g
9 kwietnia 2024
Śniadanie – dieta podstawowa
- Herbata czarna granulowana b/c 250 ml
- Płatki jęczmienne na mleku 150 ml. (GLU, PSZ,MLE,ŻYT )
- Bułka pszenna kajzerka 1 szt/ 50 g (GLU,PSZ)
- Sałata zielona 20g
- Woda mineralna 0,5 l /1 szt.
- Bułka pszenna 50g (GLU ,PSZ)
- Pyzdra schabowa wieprzowa- wędzona 50g
- Serek Almette mini 1 szt/30g (MLE)
- Pomidor 80g
- Masło porcjowane 15g (82% tł.)
Obiad – dieta łatowstrawna
- Jarzynowa z zacierką 400ml (MLE,GLU, SEL,PSZ,JAJ)
- Kotlet drobiowy panierowany 100g (GLU PSZ,JAJ, )
- Ziemniaki z koperkiem gotowane 200g
- Surówka wykwintna z olejem b/c 75g (JAJ,GOR)
- Kompot owocowy z jabłkami z/c 250ml
- Marchew oprószona z olejem 75g (GLU PSZ)
8 kwietnia 2024
Śniadanie – dieta podstawowa
- Herbata czarna granulowana b/c 250 ml
- Makaron na mleku 150 ml. (GLU, PSZ,MLE )
- Chleb pszenno-żytni 50 g (GLU,PSZ)
- Bułka pszenna 50g (GLU ,PSZ)
- Szynka Ojca Grzegorza wieprzowa- wędzona 50g (SOJ)
- Ser mozzarella 50g (MLE)
- Ogórek kiszony 80g
- Sałata zielona 20g
- Woda mineralna n/g 0,5 l /1szt
- Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1 szt (MLE)
Obiad – dieta łatowstrawna
- Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml (SEL ,GLU,PSZ,MLE )
- Ryż na sypko 200g
- Sos jogurtowo -jabłkowy 200g (MLE)
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Mus z jabłek prażonych 100g
5 kwietnia 2024
Śniadanie – dieta podstawowa
- Herbata czarna granulowana b/c 250ml
- Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1szt. (MLE)
- Woda mineralna n/g 0,5l 1szt.
- Płatki pszenne na mleku/p 150 ml (GLU PSZ, MLE)
- Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
- Rogal maślany 50g 1 szt (GLU PSZ, JAJ, MLE)
- Dżem 50g
- Pomarańcza 250g 1szt.
- Cukier 4g (saszetka) 1szt.
- Twarożek 60g (MLE)
Obiad – dieta łatowstrawna
- Krem z dyni 400ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
- Ziemniaki z koperkiem gotowane 200g
- Łosoś pieczony 100g (RYB)
- Szpinak gotowany z olejem* 75 g ( GLU PSZ)
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250ml
- Sos cytrynowy 100ml (GLU PSZ, MLE)
- Bukiet jarzyn gotowany z olejem* 75g (SEL)
4 kwietnia 2024
Śniadanie – dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów
- Herbata czarna granulowana b/c 250ml
- Chleb Graham 50g (GLU PSZ)
- Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1szt. (MLE)
- Pasta z twarogu z koperkiem 60g ( MLE,)
- Pomidor 80g
- Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,)
- Szynka tostowa- drobiowa, średnio rozdrob. 50g (może zawierać: MLE, GOR)
- Rukola 20 g
- Woda mineralna n/g 0,5l 1szt.
Obiad – dieta łatowstrawna
- Ziemniaczana 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
- Risotto z mięsem wieprzowym i warzywami 300g (SEL)
- Sos pomidorowy 100ml (GLU PSZ)
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250ml
- Marchew oprószana z olejem 75g (GLU PSZ)
- Cukinia pieczona z olejem * 75g
3 kwietnia 2024
Śniadanie – dieta łatowstrawna
- Herbata czarna granulowana b/c 250ml
- Owsianka z jabłkiem, rodzynkami i cynamonem C&C 150g (MLE, GLU OW,)
- Bułka pszenna długa krojona 50g (GLU PSZ)
- Masło porcjowane 15g (82% tł.) 1szt. (MLE)
- Serek homo. naturalny 60g (MLE)
- Pomidor 80g
- Bułka pszenna kajzerka 50g 1szt. (GLU PSZ, SOJ, MLE)
- Cukier 4g (saszetka) 1szt.
- Roszponka 20g
- Pyzdra schabowa-wędzonka wieprzowa schab
- wieprzowy wędzony parzony. 50g
- Woda mineralna n/g 0,5l 1szt.
Obiad – dieta łatowstrawna
- Grysikowa 400 ml (GLU PSZ, SEL)
- Zrazik drobiowy z udźca gotowany mielony 100g (GLU PSZ, JAJ)
- Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g
- Sos jarzynowy 100ml ( GLU PSZ, SEL)
- Buraczki gotowane 75 g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250ml
- Kalafior gotowany* 75g
2 kwietnia 2024
Śniadanie – dieta łatowstrawna
- Herbata z/c 250ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
- kasza kukurydziana na ml/p 300ml (MLE)
- Bułka pszenna długa krojona 80g (GLU PSZ)
- Masło extra 82% 15 g (MLE,)
- Szynka Konserwowa wieprzowa,produkt
- blokowy wytworzony z połączonych kawałków
- mięsa wieprzowego, parzony 50 g (SOJ)
- Sałata zielona 20g
- Mozarezza 50g (MLE)
- Woda żródlana 250ml
- Bułka pszenna kajzerka 50g 1 szt (GLU
- PSZ, SOJ, MLE)
Obiad – dieta łatowstrawna
- Solferino 400ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
- Twaróg półtłusty 100g (MLE)
- Makaron że szpinakiem 200g (GLU PSZ)
- Marchew gotowana z olejem 150g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250ml